23.11.2018

Κείμενο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Σταύρου Σ. Τσακίρη

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής και αδιάλειπτης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ολοκληρώνοντας έτσι έναν κύκλο ξεκινά τη νέα θεατρική περίοδο 2018-2019 με στόχο την ουσιαστικότερη σύνδεσή του με το λαό της πόλης των Πατρών και την προσέγγιση ενός καινούργιου θεατρικού κοινού. Επενδύει σε έργα υποδομής , σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για νέους και δίνοντας μια διαφορετική κατεύθυνση στις επιλογές του ρεπερτορίου. Επιλέγει για την χειμερινή περίοδο μόνο Ελληνικά κείμενα και συνεργάζεται με καταξιωμένους δημιουργούς του Ελληνικού Θεάτρου. Όπως έλεγε ο Τσέχωφ: «… όσο πιο κοντά στέκεις στην καταγωγή σου τόσο πιο παγκόσμιος γίνεσαι….». Έτος Ελληνικού λόγου λοιπόν. Επιπλέον εγκαινιάζει μια νέα δράση με τον τίτλο «Για ένα Θέατρο της αφήγησης και της επινόησης». Στην πρώτη φάση έχουν επιλεγεί τρία κείμενα καταξιωμένων Πατρινών Συγγραφέων της προηγούμενης γενιάς (Πολίτης, Κακούρη, Μεγαπάνου) και η σκηνική παρουσίαση τους έχει ανατεθεί σε τρις Πατρινούς Σκηνοθέτες της νέας γενιάς. Γιατί μυθιστορηματικός λόγος στο θέατρο; Γιατί μόνο κείμενα για την Πάτρα; Πατρινοκεντρισμός; Θα είναι διασκευασμένα; Θα είναι αναλόγια; Ψάχνουμε τα ίχνη ενός νέου Θεάτρου.

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

Για ένα Θέατρο της αφήγησης και της επινόησης -Αναμνήσεις από την Πάτρα

Γιάννη Ζουγανέλη Οι Τόποι είναι Ήχοι

Δημοτικό θέατρο Απόλλων
Πρώτη παράσταση 15 Μαρτίου και ώρα 21:00
16 Μαρτίου στις 21:00,17 Μαρτίου στις 19:00
21,22,23 Μαρτίου στις 21:00, 24 Μαρτίου στις 19:00
Πληροφορίες, κρατήσεις 2610273613
Γενική είσοδος:8 ευρώ

Στο έργο  παρακολουθούμε την πορεία του τουμπίστα  Γιάννη Ζουγανέλη από το αναμορφωτήριο του Κορυδαλλού έως την ανάδειξή του σε έναν διεθνούς φήμης μουσικό.
Η υπόθεση:
Η παράσταση επικεντρώνεται στην παραμονή του Γιάννη Ζουγανέλη στην Πάτρα, όπου ήρθε ως υπαξιωματικός του στρατού. Η ιστορία εξελίσσεται στα τέλη του 1950, μετά το πέρας του πολέμου, όταν η πόλη εισέρχεται στην περίοδο της αντιπαροχής, της αστικοποίησης και της ραγδαίας εκβιομηχάνισης. Μια χαρτογράφηση των τόπων και των ήχων της Πάτρας του παρελθόντος. 
    
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Δραματουργική Επεξεργασία: Μάρια Φλωράτου
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Επιμέλεια Μουσικής: Ανδρέας Ζαφειρόπουλος
Επιμέλεια Ήχου: Γαβριήλ Καμάρης
Κίνηση: Κατερίνα Τασσύ
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βίντεο: Κωνσταντίνος Σπανομαρίδης
Πρωτότυπο κείμενο:  Κωνσταντίνος Μάγνης
Διεύθυνση Παραγωγής:Τίνα Γιοβάνη
Φωτογραφίες γ.δοκιμών:Βαγγέλης Τσινιάς

Ερμηνεία: Γεράσιμος Γεννατάς

Στην παράσταση συμμετέχει η Μπάντα του Δήμου Πατρέων και πλήθος πολιτών της Πάτρας. Στο πλήθος πολιτών συμμετέχουν οι:

Παναγιώτης   Αναστασόπουλος,  Χρύσα  Αναστασοπούλου, Χλόη Αντωνοπούλου, Άντυ Γάτσου, Χρύσα Γάτσου, Γεωργία Ηλιοπουλου, Ηλιας Ηλιοπουλος, Αφροδίτη Καλαντζή, Νικος Καλαντζης, Δημητρα Κωνσταντίνου, Αλεξία Μάγνη, Πετια Πετκοβα, Θεμιστοκλής Τακόπουλος, Ελευθερία Τσακιρη

Ευχαριστούμε την Μαριλένα Ζ.Κασσιμάτη για την «Αλληλογραφία Ερνέστου Τσίλλερ - Θεόφιλου Χάνσεν. Εκδ. ΜΙΕΤ, Αθήνα 2019». Την φωνή του Ε.Τσίλλερ στα γερμανικά ερμηνεύει ο Νικόλας Χανακούλας.