ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Δημοτικός Θερινός Κινητός Κινηματογράφου.

06.7.2016

Με χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την έναρξη της λειτουργίας του Δημοτικού Θερινού Κινητού Κινηματογράφου.
Πρόκειται για μια δωρεάν δράση που εκτυλίσσεται σε δυο άξονες, την Πλαζ και τις γειτονιές. Θέλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα πλατιά στο λαό να συνδυάσει την καλοκαιρινή του αναψυχή με υψηλού επιπέδου κινηματογραφικές προβολές. Μια φορά την εβδομάδα, μετά το μπάνιο του στην Πλαζ, μπορεί το κοινό να παρακολουθεί ευρωπαϊκό και λατινοαμερικάνικο κινηματογράφο. Παράλληλα, απλώνουμε τη δραστηριότητα και σε πολλές γειτονιές μέσα στην πόλη (Προσφυγικά, Νότιο Πάρκο, Ρίο, Βραχνέικα, Κρήνη κ.α.).
Η Πάτρα είναι από τις λίγες μεγάλες πόλεις που δεν είχαν δημοτικό κινηματογράφο, ενώ παρά τις κατά καιρούς ανακοινώσεις, οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν είχαν υλοποιήσει αντίστοιχη δράση. Πιστεύουμε ότι είναι μια δράση που έλειπε και θα δώσει αισθητική απόλαυση αλλά και τροφή για σκέψη στο λαό της Πάτρας.
Το περιεχόμενο των ταινιών αποπνέει την πρόοδο, τον κοινωνικό προβληματισμό, τις ανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και της φιλίας, την αγάπη για τη φύση. Βρίσκεται στους αντίποδες του εμπορικού υπερθεάματος, της μιζέριας και της ανακύκλωσης των νευρώσεων, στις σάπιες αξίες του συστήματος. Υπεύθυνος είναι ο γνωστός πατρινός κινηματογραφιστής Νίκος Καββαδίας, γνωστός και ως "γυμνός οφθαλμός".
Ευχαριστούμε όλα τα μορφωτικά ιδρύματα (Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας) που συνεργαζόμαστε και προβάλλουμε ταινίες τις χώρες τους.
Σας περιμένουμε όλους, να ψυχαγωγηθούμε αλλά και να προβληματιστούμε, κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό, απολαμβάνοντας τις προβολές του Δημοτικού Θερινού Κινητού Κινηματογράφου.
Βασίλης Θωμόπουλος,
πρόεδρος Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων