ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

«Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» από τον Δήμο Πατρέων

01.2.2017

Ο Δήμος Πατρέων έχει θέσει σε κινητοποίηση τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και τους εργαζόμενούς του για να υποδεχθούν και να εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες μας, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Καλούμαστε ως Δήμος να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα συμβάλλοντας με το προσωπικό μας και τις υποδομές μας, στην καταγραφή των χιλιάδων δικαιούχων του ΚΕΑ.

Χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση και το αναγκαίο προσωπικό, όταν μάλιστα πολύ καλά γνωρίζει η κυβέρνηση ότι οι Δήμοι στενάζουν από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Γι’ αυτό διεκδικούμε την έκτακτη επιχορήγηση από το αντίστοιχο υπουργείο προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες μας με το απαραίτητο προσωπικό και τον ανάλογο εξοπλισμό, για να ανταποκριθούμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους στις ανάγκες των ωφελούμενων.

Το αίτημα έχει κατατεθεί από καιρό στον αρμόδιο Υπουργό για να αποφευχθούν οι ουρές της ντροπής και η ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων και να προστατευθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, χωρίς όμως να έχουμε έως σήμερα καμία ανταπόκριση.

Εμείς θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι δικαιούχοι.

Το ΚΕΑ θα εφαρμοστεί από αύριο και για όλο το έτος.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από την ημέρα έναρξης του προγράμματος, με την προθεσμία να παραμένει ανοιχτή.

Να σημειωθεί ότι, οι ενδιαφερόμενοι όποια μέρα και αν κάνουν αίτηση μέσα στο Φεβρουάριο θα πληρωθούν το Μάρτιο, δηλαδή και την 28η Φεβρουαρίου να κάνουν αίτηση θα είναι το ίδιο με την 1η Φεβρουαρίου, οπότε δεν χρειάζεται να προσέλθουν από την πρώτη ημέρα του μήνα.

Μετά από την κατάλληλη προετοιμασία στο Δήμο Πατρέων έχουν οριστεί τα εξής σημεία για την εξυπηρέτηση και την συνδρομή στην συμπλήρωση της αίτησης.

• Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Πατρέων ( ΝΕΟ Πατρών Αθηνών 15 3ος όροφος)
• Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων ( Γούναρη 76 Ισόγειο)
• Γραφεία Νότιου Τομέα (Αιήτου 3)

Τις επόμενες ημέρες θα οριστούν και άλλα σημεία εξυπηρέτησης.
Η προσέλευση των πολιτών στα σημεία υποδοχής και εξυπηρέτησης θα πραγματοποιείται με αλφαβητική σειρά:

Τετάρτη 1/2/2017 έως και Παρασκευή 3/2/2017 τα επώνυμα που αρχίζουν από Α έως και Γ

Δευτέρα 6/2/2017 έως και Τετάρτη 8/2/2017 τα επώνυμα που αρχίζουν από Δ έως και ΚΑΛ

Πέμπτη 9/2/2017 έως και Παρασκευή 10/2/2017 τα επώνυμα που αρχίζουν από το υπόλοιπο Κ

Δευτέρα 13/2/2017 έως και Τρίτη 14/2/2017 τα επώνυμα που αρχίζουν από Λ έως και Μ

Τετάρτη 15/2/2017 έως και Πέμπτη 16/2/2017 τα επώνυμα που αρχίζουν από Ν έως και Π

Παρασκευή 17/2/2017 τα επώνυμα που αρχίζουν από Ρ έως και Τ

Δευτέρα 20/2/2017 τα επώνυμα που αρχίζουν από Υ έως και Ω

Οι ώρες εξυπηρέτησης είναι από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Τα νοικοκυριά που υποβάλλουν αίτηση για το ΚΕΑ μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον πληρούν ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ τρεις κατηγορίες κριτηρίων: Εισοδηματικά, περιουσιακά και κριτήρια διαμονής.

Το εισόδημα του νοικοκυριού ή του ατόμου κατά του τελευταίου εξαμήνου πριν την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπου νοικοκυριού, το οποίο ορίζεται : 200€ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό,100€ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και 50€ για κάθε ανήλικο μέλος.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ( κατά την προσέλευση στην υπηρεσία)

α) ΑΜΚΑ του αιτούντος και όλων των μελών του νοικοκυριού

β) Ταυτότητα του αιτούντος

γ) ΑΦΜ

δ) Έντυπο Ε1 του φορολογικού έτους 2015 σε περίπτωση φιλοξενίας

ε) ΙΒΑΝ λογαριασμού τραπέζης του αιτούντος ή άλλου λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος

στ) Έντυπο συναίνεσης υπογεγραμμένο από όλα τα ενήλικα μέλη (πολυπρόσωπο νοικοκυριό) με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.

ζ) Αριθμός κινητού τηλεφώνου

Το έντυπο συναίνεσης : Αφορά τα πολυπρόσωπα νοικοκυριά και υπογράφεται από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού πριν την υποβολή της αίτησης στο Δήμο ή στο ΚΕΠ. Με την υπογραφή του εντύπου από τα ενήλικα μέλη (και τα φιλοξενούμενα μέλη, αν υπάρχουν) δηλώνουν ότι συναινούν στο σύνολο των διασταυρώσεων που θα πραγματοποιηθούν για την επιβεβαίωση των στοιχείων τους.
Το έντυπο συναίνεσης οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να το βρουν στα :
α) ΚΕΠ
β) Δημοτικά Διαμερίσματα
γ) Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Πατρέων
δ) Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων

Αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά από τους αιτούντες απευθείας συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στη σελίδα www.keaprogram.gr, είτε μέσω των Δήμων και των ΚΕΠ.
Όσοι έχουν μεταβολές στα προσωπικά τους στοιχεία και στα φορολογικά τα οποία αποτυπώνονται στο φορολογικό έτος του 2015 θα πρέπει να απευθύνονται στο Δήμο. Οι μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά στο Δήμο.
Όποιος είναι άστεγος θα απευθύνεται στο Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (Γούναρη 76 – ισόγειο) για σχετική βεβαίωση.
Το γνήσιο της υπογραφής για το έντυπο συναίνεσης γίνεται στα ΚΕΠ, στα αστυνομικά Τμήματα, και τα Δημοτικά Διαμερίσματα.