23.11.2018

Κείμενο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Σταύρου Σ. Τσακίρη

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής και αδιάλειπτης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ολοκληρώνοντας έτσι έναν κύκλο ξεκινά τη νέα θεατρική περίοδο 2018-2019 με στόχο την ουσιαστικότερη σύνδεσή του με το λαό της πόλης των Πατρών και την προσέγγιση ενός καινούργιου θεατρικού κοινού. Επενδύει σε έργα υποδομής , σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για νέους και δίνοντας μια διαφορετική κατεύθυνση στις επιλογές του ρεπερτορίου. Επιλέγει για την χειμερινή περίοδο μόνο Ελληνικά κείμενα και συνεργάζεται με καταξιωμένους δημιουργούς του Ελληνικού Θεάτρου. Όπως έλεγε ο Τσέχωφ: «… όσο πιο κοντά στέκεις στην καταγωγή σου τόσο πιο παγκόσμιος γίνεσαι….». Έτος Ελληνικού λόγου λοιπόν. Επιπλέον εγκαινιάζει μια νέα δράση με τον τίτλο «Για ένα Θέατρο της αφήγησης και της επινόησης». Στην πρώτη φάση έχουν επιλεγεί τρία κείμενα καταξιωμένων Πατρινών Συγγραφέων της προηγούμενης γενιάς (Πολίτης, Κακούρη, Μεγαπάνου) και η σκηνική παρουσίαση τους έχει ανατεθεί σε τρις Πατρινούς Σκηνοθέτες της νέας γενιάς. Γιατί μυθιστορηματικός λόγος στο θέατρο; Γιατί μόνο κείμενα για την Πάτρα; Πατρινοκεντρισμός; Θα είναι διασκευασμένα; Θα είναι αναλόγια; Ψάχνουμε τα ίχνη ενός νέου Θεάτρου.

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

Θεατρικές Μετακλήσεις και Συνεργασίες με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.

03.03.2018

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας στο πλαίσιο των θεατρικών του
 μετακλήσεων παρουσιάζει :

8 και  9 Μαρτίου "Άρης"  της Σοφίας Αδαμίδου-Θέατρο Απόλλων.

10 και 11 Μαρτίου Σεμινάριο υποκριτικής με τον Θωμά Μοσχόπουλο -Φαβιέρου 43.

18 Μαρτίου –Ημέρα ποίησης του Πολιτιστικού Οργανισμού στις 21:00-Θέατρο Απόλλων.

21 Μαρτίου –Ημέρα ποίησης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.-Θέατρο Απόλλων.

16, 17 Μαρτίου στις 20:00 και  18 Μαρτίου στις 17:00 -παράσταση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος:  "Α Manual on Work and Happiness". Θέατρο Απόλλων.

22, 23, 24 στις 21:00 και 25 Μαρτίου στις 19:00 -"Αναφορά στον Γκρέκο "  με τον Τάκη Χρυσικάκο- Θέατρο Απόλλων.

27 kai 28 Μαρτίου "Πατριδογνωσία"  με τον Γεράσιμο Γεννατά.-Θέατρο Απόλλων.

30 , 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου  "Ο πατέρας του Άμλετ"  με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη
Θέατρο Απόλλων.

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου-Κείμενα Παπαδιαμάντη με τα παιδιά του Κέντρου του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων  και τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.  Σκηνοθετική επιμέλεια Δημήτρης  Σιούτης.
Θέατρο Μπάρρυ-Σανταρόζα 7 και Καρόλου.

Πληροφορίες- Κρατήσεις: -Ταμείο θεάτρου Απόλλων: 261 0273613