ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 23 Φλεβάρη από Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας, Σωματείο Καθαριότητας και Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων

16.2.2017

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου ΟΤΑ Νομού Αχαΐας καλεί «τους εργαζόμενους, (μόνιμους- συμβασιούχους) του Δήμου Πατρέων  στις 23 Φλεβάρη σε στάση εργασίας από τις 9:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. και σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τα  δικαστήρια Πάτρας, για να εκφραστεί από όλους τους εργαζόμενους η συμπαράσταση στον Δήμαρχο, να καταδικαστεί μαζικά  η φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. Να αποσυρθεί τώρα από την κυβέρνηση η δικαστική δίωξη του αγωνιστή Δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη».
Στη σχετική του ανακοίνωση, αναφέρει επίσης: «Στις 23 Φλεβάρη συνεχίζεται η δίκη με κατηγορούμενο τον  Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη, επειδή– κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου – το 2015 ενόψει των βουλευτικών εκλογών δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πάτρας, στις 13-2  έδωσαν  μαχητικό το παρόν, έτσι και στις 23 Φλεβάρη θα διατρανώσουμε για άλλη μια φορά ότι στηρίξουμε αγωνιστικά τον Δήμαρχο, απαιτούμε να σταματήσει η δίωξή του και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες».

- Το Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητος του Δήμου Πατρέων με ανακοίνωσή του, «καλεί στις 23 Φλεβάρη σε  στάση εργασίας από τις 6π.μ έως 11:00 και μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τα  δικαστήρια Πάτρας στις 9 π.μ.

Στις 23 Φλεβάρη συνεχίζεται η δίκη με κατηγορούμενο τον  Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη, επειδή– κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου – το 2015 ενόψει των βουλευτικών εκλογών δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πάτρας, στις 13-2  έδωσαν  μαχητικά το παρόν, έτσι και στις 23 Φλεβάρη θα διατρανώσουμε για άλλη μια φορά ότι στηρίξουμε αγωνιστικά τον Δήμαρχο, απαιτούμε να σταματήσει η δίωξή του και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.

Να εκφραστεί από όλους τους εργαζόμενους η συμπαράσταση στον Δήμαρχο, να καταδικαστεί μαζικά  η φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. Να αποσυρθεί τώρα από την κυβέρνηση η δικαστική δίωξη του αγωνιστή δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη».

- Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Στις 13 Φλεβάρη 2017 ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, βρέθηκε στο δικαστήριο ως κατηγορούμενος για «παράβαση καθήκοντος», επειδή υλοποιώντας ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2015 δεν διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Ο Σύλλογός μας μαζί με δεκάδες άλλα Σωματεία, έδωσε μαζικά δυναμικό παρών έξω από τα δικαστήρια δηλώνοντας έμπρακτα την συμπαράστασή του στον Δήμαρχο της Πάτρας.

Η δίκη του Δημάρχου διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017.

Με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί τους εργαζόμενους να σταθούν και πάλι στο πλευρό του Δημάρχου. Να δώσουν ξανά βροντερό παρών έξω από τα Δικαστήρια.
Στάση εργασίας την 23η Φεβρουαρίου 8.00 π.μ. έως και την εκδίκαση της υπόθεσης, συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο και πορεία – συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια.
Λέμε όχι στη δίωξη του Δημάρχου, ο λαός της πόλης μας με τη δράση του να απομονώσει την εγκληματική – ναζιστική «Χρυσή Αυγή», να πετάξει τους ίδιους και την ιδεολογία τους στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας εκεί που πραγματικά ανήκουν».
 Στο μεταξύ στον Δήμο Πατρέων, συνεχίζουν να φθάνουν νέες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, Σωματείων και Φορέων, αλλά και υπογραφές πολιτών, που στηρίζουν τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και απαιτούν να σταματήσει η δίωξή του, καθώς και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.
-Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου
-Δήμος Βύρωνα
-Δήμος Εορδαίας Πτολεμαΐδας
-Δήμος Τήνου
-Δήμος Ανωγείων Κρήτης
-Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου
-Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου 
-Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Πάρου – Αντίπαρου
-Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας
-Εργατικό Κέντρο Σάμου
-Εργατικό Κέντρο Λευκάδας
-Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος
-Δ.Σ. Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις»
-Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου
-Ομάδα Γυναικών Αιγίου (μέλος της Ο.Γ.Ε.)