ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Σεμιναρίου!

12.6.2017

Οι Βρετανίδες φιλόσοφοι Nina Power και Helen Hester, ο Έλληνας κινηματογραφιστής  Απόστολος Καρακάσης και ο Ισπανός αρχιτέκτονας Santiago Cirugeda είναι μερικοί από τους συμμετέχοντες στο Διεθνές Σεμινάριο για την Εργασία και την Ευτυχία, του οποίου το πλήρες πρόγραμμα σας αποκαλύπτουμε.
Το Διεθνές Σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Ιουλίου 2017 στην πόλη Pergine της Ιταλίας στο πλαίσιο του φεστιβάλ παραστατικών τεχνών Pergine Spettacolo Aperto. Στο Σεμινάριο θα συγκεντρωθούν ερευνητές και καλλιτέχνες με διαφορετικό υπόβαθρο για να προβληματιστούν πάνω στα θέματα της εργασίας, της τεμπελιάς και της δημιουργικότητας  και να συζητήσουν πώς μπορούν αυτές οι ιδέες να συμβάλλουν στην επίτευξη (ή όχι) της συλλογικής ευτυχίας.
Η κεντρική εκδήλωση του Διεθνούς Σεμιναρίου είναι ένα talk-show με τίτλο HAPPINESS CALLING (14 Ιουλίου, 9 μ.μ.) που θα συντονίσει η Riccarda Zezza.
Η διήμερη εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης την προβολή του ντοκιμαντέρ NEXT STOP: UTOPIA του Απόστολου Καρακάση και διάφορα εργαστήρια (workshops και lazyshops), που επιλέχθηκαν κατόπιν της διεθνούς πρόσκλησης ενδιαφέροντος που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο.
Μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών είναι οι Vanja Babic και Bojan Mucko (Κροατία), η Marta Melucci και η Francesca Telli (Ιταλία), η Christina Schultz (Γερμανία) και η ομάδα Incompany (Βρυξέλλες).
Οι online πωλήσεις εισιτηρίων διατίθενται από τις 16 Ιουνίου στην πλατφόρμα www.primiallaprima.it
Το Διεθνές Σεμινάριο είναι η πρώτη ανοιχτή δράση του διεθνούς σχεδίου A MANUAL ON WORK AND HAPPINESS, το οποίο επιμελήθηκαν η Carla Esperanza Tommasini (καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ  Pergine Spettacolo Aperto) και ο José Capela (συν-διευθυντής της πορτογαλικής εταιρείας θεάτρου Mala Voadora).