23.11.2018

Κείμενο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Σταύρου Σ. Τσακίρη

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής και αδιάλειπτης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ολοκληρώνοντας έτσι έναν κύκλο ξεκινά τη νέα θεατρική περίοδο 2018-2019 με στόχο την ουσιαστικότερη σύνδεσή του με το λαό της πόλης των Πατρών και την προσέγγιση ενός καινούργιου θεατρικού κοινού. Επενδύει σε έργα υποδομής , σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για νέους και δίνοντας μια διαφορετική κατεύθυνση στις επιλογές του ρεπερτορίου. Επιλέγει για την χειμερινή περίοδο μόνο Ελληνικά κείμενα και συνεργάζεται με καταξιωμένους δημιουργούς του Ελληνικού Θεάτρου. Όπως έλεγε ο Τσέχωφ: «… όσο πιο κοντά στέκεις στην καταγωγή σου τόσο πιο παγκόσμιος γίνεσαι….». Έτος Ελληνικού λόγου λοιπόν. Επιπλέον εγκαινιάζει μια νέα δράση με τον τίτλο «Για ένα Θέατρο της αφήγησης και της επινόησης». Στην πρώτη φάση έχουν επιλεγεί τρία κείμενα καταξιωμένων Πατρινών Συγγραφέων της προηγούμενης γενιάς (Πολίτης, Κακούρη, Μεγαπάνου) και η σκηνική παρουσίαση τους έχει ανατεθεί σε τρις Πατρινούς Σκηνοθέτες της νέας γενιάς. Γιατί μυθιστορηματικός λόγος στο θέατρο; Γιατί μόνο κείμενα για την Πάτρα; Πατρινοκεντρισμός; Θα είναι διασκευασμένα; Θα είναι αναλόγια; Ψάχνουμε τα ίχνη ενός νέου Θεάτρου.

περισσότερα
A Manual on Work and Happiness

NEA

 • 12.12.2016

  Άγια Νύχτα

  Δευτέρα 19 & Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων |στις 21:00
  Στο πιάνο: Olena Fedko, Βασίλειος Λάζαρης, Αναστάσιος Σπηλιωτόπουλος
  Μουσική Διδασκαλία: Γεώργιος Γαλάνης
  Σκηνοθετική Επιμέλεια: Michael Seibel

  περισσότερα
 • 12.12.2016

  "Ο Οδυσσεβάχ" της Ξένιας Καλογεροπούλου

  Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί ξεκινά και επίσημα το ταξίδι του Οδυσσεβάχ για την Ιθαγδάτη. Ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα του θεάτρου για παιδιά, βασισμένο στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία που έχει γράψει η Ξένια Καλογεροπούλου και σκηνοθετεί ο Περικλής Βασιλόπουλος , είναι το έργο της Παιδικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.
  Πρόκειται για ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες , ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα, αληθινά και ψεύτικα . Είναι η ιστορία του Οδυσσεβάχ, ή μήπως του Οδυσσέα και του Σεβάχ του Θαλασσινού, που κουρασμένος από τις περιπέτειες του πολέμου ξεκινά για το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα του την Ιθαγδάτη. Το καράβι του όμως αράζει στο νησί του επικίνδυνου Δρακοκύκλωπα Αρχισαλαχάρ, περνάει από το νησί των Λωτοφάγων , ακούει το μαγεμένο τραγούδι των Σειρήνων , συναντάει την Γοργόνα και τη μάγισσα Κιρκίλα . Κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του στη χώρα της Λαριζάντ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν με ένα φωνήεν, από λίμνες, δάση και ποτάμια… κι εκεί που πιστεύει πως όλα τέλειωσαν βλέπει μπροστά του τη στεριά κι ένα μικρό παιδί σε μια βάρκα. Να είναι άραγε η Ιθαγδάτη?

  Στις 11 ακριβώς θα ξεκινήσει μία θεατρική δράση με τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν την παράσταση. Θα γνωρίσουν το θέατρο, θα παίξουν διαδραστικά, θα εκφραστούν μέσα από δράσεις δημιουργικής γραφής και θα πάρουν μια μικρή γεύση από τον Οδυσσεβάχ και τις περιπέτειές του!
  Υπεύθυνες αυτού του θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος είναι οι εμψυχώτριες του Θεατρικού Εργαστηρίου για παιδιά & εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας:
  Γιούλη Δούβου, Νικολέττα Κοτσινοπούλου και Μαρίνα Αγγελάτου.
  Ο Οδυσσεβάχ θα παίζεται καθημερινά για τα σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής ενώ για όλη την οικογένεια τις Κυριακές του Δεκεμβρίου, 18 στις 11:00 & στις 25, 26, 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου στις 17:00.
  Για την παράσταση της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του Δήμου μας να καλυτερέψει τον τρόπο διαβίωσης των μεταναστών στην Πάτρα μπορείτε να φέρετε είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό, παιδικές τροφές και γάλατα μακράς διαρκείας, φάρμακα κλπ


  περισσότερα
 • 11.12.2016

  Φοιτητική εβδομάδα στο θέατρο Απόλλων Aπό 15 έως και 18 Δεκεμβρίου 2016

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, επαναλαμβάνει και αυτή την θεατρική περίοδο το θεσμό της φοιτητικής εβδομάδας. Με ένα εισιτήριο αξίας 5 ευρώ οι φοιτητές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ της Πάτρας, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το έργο του Μαξίμ Γκόρκι «Οι Μικροαστοί», σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.
  Πρόγραμμα παραστάσεων:
  Πέμπτη 15 , Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 21:00.
  Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 19:00
  Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.
  Τηλ. ταμείου: 2610273613 και www.ticketservices.gr

  περισσότερα
 • 09.12.2016

  "Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι"- Βασισμένη στο παραμύθι των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα

  Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων παρουσιάζει την παράσταση Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι , βασισμένη στο παραμύθι των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα , την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.
  Τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ , πρωταγωνιστούν στην παράσταση που επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Δημήτρης Σιούτης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι της Βάλιας Ψωμιάδη και συμμετέχουν τα παιδιά της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας Έφη Κιτσαντά και Νίκος Τσίχλας. Στο πιάνο η Olena Fedko. Ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση. Ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα παίζει ο Κώστας Γιωτσόπουλος και στα κρουστά ο Γιώργος Μπαράκος.
  Πρόκειται για την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των παιδιών που γίνεται για δεύτερη φορά στο Δημοτικό Θέατρο υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων , του Πολιτιστικού Οργανισμού και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
  Στη διάρκεια της παράστασης που αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον, τα παιδιά θα ψάλλουν και τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και όλοι μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν σε αυτή την τρυφερή γιορτή σιγοτραγουδώντας:
  τα μάγια είναι μυστικά , μα μυστικά δεν μένουν και πράγματα παράξενα άρχισαν να συμβαίνουν…

  περισσότερα
 • 09.12.2016

  ΠΑΜΠΑΤΡΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

  ΠΑΜΠΑΤΡΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
  Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 5 μ.μ.
  ΠΟΡΕΙΑ
  Από Παμπελοποννησιακό Στάδιο
  Και κατάληξη στο μόλο της Αγίου Νικολάου
  Συγκέντρωση 7:00 μ.μ.
  Ομιλητής ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης

  περισσότερα
 • 08.12.2016

  H αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι

  Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων παρουσιάζει την παράσταση "Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι" , βασισμένη στο παραμύθι των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα , την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.
  Τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ , πρωταγωνιστούν στην παράσταση που επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Δημήτρης Σιούτης.

  περισσότερα
 • 07.12.2016

  Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Πατρέων με θέμα το Συνέδριο της ΚΕΔΕ

  Συνέντευξη Τύπου, με θέμα το Συνέδριο της ΚΕΔΕ και τις αποφάσεις του, καθώς και την κινητοποίηση της Παρασκευής 9 Δεκέμβρη, παραχώρησαν σήμερα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου, Ανδρέας Αντωνόπουλος.
  Ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής μεταξύ άλλων:
  Όπως σας είναι γνωστό, το Σάββατο 3 Δεκέμβρη, ολοκληρώθηκε το ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, όπου συμμετείχαμε ως εκλεγμένοι σύνεδροι.
  Νιώθουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε το λαό της Πάτρας, τους συνδημότες μας, γι αυτά που τους ετοιμάζουν.
  Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων των αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), συμφώνησαν στην ίδια στρατηγική γραμμή, στην «ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας» της Τοπικής Διοίκησης, με την αύξηση των ιδίων πόρων. Στο κεφάλαιο για την «φορολογική αποκέντρωση που θα εξασφαλίσει την οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπως γράφουν, ζητούν να γίνει ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, τοπικός φόρος, όπως σε όλα τα Ευρωπαϊκά και προηγμένα κράτη!!! Συμφώνησαν δηλαδή, στην παραπέρα αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, μέσα από την τοπική φορολογία και τα δημοτικά τέλη.

  περισσότερα
 • 02.12.2016

  Πρόγραμμα παραστάσεων του Άρματος Θέσπιδος, για τον Δεκέμβριο του 2016.

  ΤΕ-7 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΟΥ 7 μ.μ.
  ΠΕ-8 ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ 5.μ.μ. ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΡΡΕΝΩΝ-ΘΗΛΕΩΝ
  Σ -10 ΑΓ. ΠΑΝΤ/ΜΩΝ 7 μ.μ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΑΜΕΡΙΚΗΣ & ΚΑΝΕΛ/ΠΟΥΛΟΥ
  Κ-11 50ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ 7.30 μ.μ. ΚΟΤΡΟΝΙ
  Δ-12 6o ΓΥΜΝ. 7 μ.μ. ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ
  ΤΡ-13 ΜΠΑΡΙ 10.30 13ο ΛΥΚΕΙΟ 54 μαθ.
  ΤΕ-14 Κ.Ψ.Υγ. Επιδαύρου 11.00
  ΠΕ-15 ΣΤΑΔΙΟ 12.00 1ο ΕΠΑΛ
  ΠΑ-16 ΣΤΑΔΙΟ 9μ.μ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣ. ΝΟΣΗΜ. ΘΩΡΑΚΟΣ
  Σ-17 ΓΥΜΝ. ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 7μ.μ.
  Κ-18 4ο ΛΥΚ. ΑΡΟΗ 7μ.μ.
  ΤΡ-20 ΜΠΑΡΙ 10.30 π.μ.
  ΤΕ-21 ΨΥΧ. ΚΛΙΝΙΚΗ ΡΙΟ 11.00 π.μ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  ΠΕ-22 ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ 7 μ.μ.
  ΠΑ-23 «ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ» 9 μ.μ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

  περισσότερα
 • 02.12.2016

  ΤΟ ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ ΣΤΟ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

  Στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο θα δώσει παράσταση το «Άρμα Θέσπιδος» με το «Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» του Μαριβώ, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ.. Στο έργο, η πραγματική αγάπη υπερβαίνει και καταργεί τους ταξικούς διαχωρισμούς που η κοινωνία έχει επιβάλει στα άτομα από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Είναι μια ρομαντική κωμωδία για την πραγματική ταυτότητα των ανθρώπων, την τυραννία των κοινωνικών ταμπού και τον θρίαμβο της αληθινής αγάπης.
  Το θεατρικό είναι μια προσφορά του Δήμου και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. προς τους απλούς πολίτες της πόλης και της Περιφέρειας, αφού δίνει παραστάσεις δωρεάν στα ιδρύματα και με ένα συμβολικό εισιτήριο στις άλλες παραστάσεις για να μπορεί να δει θέατρο όλη η οικογένεια.
  Το ατομικό εισιτήριο είναι 3 ευρώ.
  Όλη η οικογένεια με 5 ευρώ.
  Επόμενες Παραστάσεις
  ΤΕ-7 Δεκέμβρη ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΟΥ 7 μμ
  ΠΕ-8 Δεκέμβρη ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ 5 μ.μ.
  Σ- 10 Δεκέμβρη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ 7 μ.μ.
  Κ-11 Δεκέμβρη 50ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ 7.30 μ.μ.
  Δ-12 Δεκέμβρη 6o ΓΥΜΝΑΣΙΟ 7 μ.μ.
  ΤΡ-13 Δεκέμβρη ΜΠΑΡΙ 10.30 μ.μ.
  ΤΕ-14 Δεκέμβρη ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓ. 11.00
  ΠΑ-16 Δεκέμβρη ΣΤΑΔΙΟ 9 μ.μ.
  Σ-17 Δεκέμβρη ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 7 μ.μ.
  Κ-18 Δεκέμβρη 4ο ΛΥΚΕΙΟ, ΑΡΟΗ 7 μ.μ.

  περισσότερα
 • 01.12.2016

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

  Συνέντευξη Τύπου, με θέμα την κινητοποίηση στις 9 Δεκέμβρη, παραχώρησαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου, Ανδρέας Αντωνόπουλος.
  Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Δήμαρχος Πατρέων, ανέφερε μεταξύ άλλων:
  Στο χθεσινό μας Δημοτικό Συμβούλιο, συζητήσαμε και αποφασίσαμε να πάρουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης μας.
  Αυτό αφορά τη στήριξη στην ήδη αποφασισμένη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις 8 Δεκέμβρη και την πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, για κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη.
  Αυτή την περίοδο, όπως γνωρίζετε, ετοιμάζεται ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2017. Ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε συζητήσει και αποφασίσει τα βασικά στοιχεία που τον απαρτίζουν δηλαδή το Τεχνικό Πρόγραμμα, τα Ανταποδοτικά τέλη, τα Τέλη κοινόχρηστων χώρων.
  Αβίαστα και από το Τεχνικό Πρόγραμμα και στη συζήτηση για τα ανταποδοτικά, βγαίνει το συμπέρασμα, ότι με την υπάρχουσα χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αδυνατούμε να καλύψουμε βασικές λαϊκές ανάγκες, όπως παιδικοί σταθμοί, αθλητικές εγκαταστάσεις, στήριξη εξαθλιωμένων συμπολιτών, έργα αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής προστασίας κ.α.
  Η ανεργία συνεχίζει να είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που εντείνονται και αγκαλιάζουν το σύνολο σχεδόν των λαϊκών οικογενειών.

  περισσότερα
 • 21.11.2016

  Το Άρμα Θέσπιδος ξεκινά την θεατρική του διαδρομή εκτός σκηνής με «Το Παιχνίδι του έρωτα και της Τύχης» του Μαριβώ Πρεμιέρα στο κέντρο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων

  Το Παιχνίδι του Έρωτα και της τύχης του Μαριβώ , μία σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα την πραγματική ταυτότητα του άλλου, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον 1ο κύκλο παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και συνεχίζει δυναμικά με την παράσταση που θα γίνει την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 17:30 στο Κέντρο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων (Κανελλοπούλου 106 και Μητροπούλου, έξω Αγυιά) σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου.

  περισσότερα
 • 21.11.2016

  Oμιλία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου.

  Δημοκρατία για ποιόν;
  Είναι αλήθεια ότι Λίγες είναι οι έννοιες για τις οποίες έχουν γραφτεί και ειπωθεί τόσα πολλά, ιδιαίτερα τους δύο τελευταίους αιώνες, όσο αυτή της δημοκρατίας. Έχει υπάρξει ως ιδέα, ως ιδανικό, ως σύνθημα και κραυγή στα χείλη εκατομμυρίων αγωνιζόμενων ανθρώπων, ως πολιτικό αίτημα και στόχος, ως δυνατότητα και ως πραγματικότητα, αλλά συχνά ως ιδεολόγημα εξαπάτησης.
  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η λεγόμενη «φλόγα της δημοκρατίας» άναψε στην αρχαιότητα σε πόλεις-κράτη όπου η μεγάλη μάζα των άμεσων παραγωγών του κοινωνικού πλούτου βρίσκονταν σε κατάσταση δουλείας, άρα δεν διέθεταν και το παραμικρό πολιτικό δικαίωμα. Ενδεικτικά, στα χρόνια της μέγιστης ακμής της αρχαίας Αθήνας, η αναλογία των πολιτών προς τους δούλους ήταν 1 προς 5. Η εξουσία του Δήμου, δηλαδή η «δημοκρατία», δεν ήταν επί της ουσίας παρά μια δημοκρατία μιας μειοψηφίας. Επρόκειτο για δημοκρατία μεταξύ του συνόλου των δουλοκτητών, μεγάλων και μικρών, η οποία θεμελιωνόταν στην ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της εργασίας της τάξης των δούλων, από την τάξη των δουλοκτητών-πολιτών ως συνόλου.
  Μέσα από αυτή την πολύ σύντομη αναδρομή φαίνεται η ιστορική ρίζα του χαρακτηριστικού εκείνου που συνοδεύει τη δημοκρατία, ως μορφή εξουσίας και διακυβέρνησης, σε όλη την κατοπινή της μακρόχρονη εξέλιξη. Δηλαδή: Η δημοκρατία είναι μια μορφή ταξικής πολιτικής εξουσίας, μια μορφή κράτους, που δεν αφορά εξίσου όλα τα μέλη μιας ανθρώπινης κοινωνίας.
  Δεν υπάρχει καθαρή «δημοκρατία». Όσο υπάρχουν τάξεις, θα υπάρχει πάντα δημοκρατία της μιας ή της άλλης τάξης. Κάθε δημοκρατία λοιπόν συνιστά στην πραγματικότητα ανεπτυγμένη και ολόπλευρη δημοκρατία για την κάθε φορά άρχουσα τάξη, αλλά ταυτόχρονα και μια ταξική δικτατορία επί της εκμεταλλευόμενης τάξης ή τάξεων.

  περισσότερα
 • 15.11.2016

  Άρμα Θέσπιδος: Τρεις τελευταίες παραστάσεις επί σκηνής για «Το Παιχνίδι του έρωτα και της Τύχης» του Μαριβώ .

  "Το Παιχνίδι του Έρωτα και της τύχης" του Μαριβώ , μία σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα την πραγματική ταυτότητα του άλλου, ολοκληρώνει τον 1ο κύκλο παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
  Με τρεις ακόμη παραστάσεις στις 18, 19 & 20 Νοεμβρίου 2016.
  Η θεατρική του διαδρομή θα συνεχιστεί εκτός θεάτρου με την παράσταση που θα γίνει την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 17:30 στο Κέντρο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων (Κανελλοπούλου 106 και Μητροπούλου, έξω Αγιά)σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου.
  Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει
  ανοιχτό μάθημα σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο:
  Η τεχνική του marivaudage και η ανακάλυψη του εαυτού στο θέατρο του 18ου αιώνα
  Το μάθημα θα είναι ανοιχτό σε όλους τους θεατές της παράστασης.
  Οι φοιτητές / φοιτήτριες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση με ατέλεια και να συμμετέχουν στο ανοιχτό μάθημα, θα πρέπει να δηλώσουν το όνομά τους στη διδάσκουσα Ιωάννα Παπαγεωργίου ή στο e-class, μάθημα: Το ευρωπαϊκό θέατρο από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα.
  Υπεύθυνοι της δράσης είναι η καθηγήτρια κ. Ιωάννα Παπαγεωργίου και ο σκηνοθέτης της παράστασης Χρήστος Στρέπκος.

  περισσότερα
 • 14.11.2016

  «Μια πέτρα λάθος» του Θόδωρου Γράμψα

  Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας, σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θόδωρου Γράμψα «Μια πέτρα λάθος», στις 14, 15 και 16 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 21:00.
  Το έργο αποτυπώνει τη σχέση Μάνας – Κόρης, που στο πέρασμα του χρόνου, από την αρχαιότητα ακόμη, σε διαφορετικές χώρες και λαούς, παραμένει το ίδιο δύσκολη, το ίδιο σκληρή πολλές φορές, αλλά και το ίδιο λυτρωτική.

  περισσότερα
 • 01.11.2016

  Φοιτητική Παρασκευή …στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, με εισιτήριο 5 ευρώ!

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, συνεχίζοντας για τρίτη χρονιά το θεσμό της φοιτητικής εβδομάδας, ανοίγει και φέτος την πόρτα του, στους φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, για να παρακολουθήσουν την ανατρεπτική κωμωδία του Μαριβώ "Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου.
  Με την διαφορά ότι για το Άρμα Θέσπιδος καθιερώνεται η Φοιτητική Παρασκευή. Με ένα εισιτήριο αξίας 5 ευρώ, οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, κάθε Παρασκευή, έως και 20 Νοεμβρίου 2016.
  Ινφο:Δημοτικό Θέατρο Απόλλων- τηλ.2610273613


  περισσότερα
 • 31.10.2016

  Διαπολιτισμικό Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων

  Το Διαπολιτισμικό Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ξεκινά για τρίτη χρονιά τη δράση του την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016.
  Έφηβοι από διάφορες χώρες θα συναντηθούν και πάλι υπό συνθήκες θεατρικές με στόχο την δημιουργική αλληλεπίδραση, την έκφραση ιδεών και συναισθημάτων, την καλλιέργεια του αλληλοσεβασμού και του σεβασμού της διαφορετικότητας, την ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων και τη δημιουργία μιας πρωτότυπης γλώσσας επικοινωνίας δίχως σύνορα…
  Τα εργαστήρια παρέχονται δωρεάν για όλα τα παιδιά.
  Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται κάθε 1η Κυριακή του μήνα, 17:30- 19:30 στο Θεατρικό Εργαστήρι για Παιδιά και Εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, Φαβιέρου 43.
  Πρώτη συνάντηση: Κυριακή 6 Νοεμβρίου, 17:30-19:30, Φαβιέρου 43.
  Υπεύθυνες εργαστηρίου: Συγκλητική Βλαχάκη – Γιούλη Δούβου.
  Πληροφορίες-εγγραφές: τηλ. 2610 623730, Συγκλητική Βλαχάκη

  Το Διαπολιτισμικό Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του το Νοέμβριο του 2014. Πρόκειται για ένα θεατρικό εργαστήρι που δημιουργήθηκε με σκοπό την γνωριμία και αλληλεπίδραση των εφήβων της πόλης μας με συνομήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Πάτρα.

  Από το Γραφείο Τύπου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

  περισσότερα
 • 21.10.2016

  Μαριβώ« To Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης»

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης του Μαριβώ, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και ώρα 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου.
  Ο σπουδαίος Γάλλος κωμωδιογράφος στήνει μία σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα την πραγματική ταυτότητα του άλλου.
  Πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων με συνεχείς ανατροπές και απρόσμενες καταστάσεις, με ευτυχές τέλος.
  Είναι ένα έργο, ύμνος στον έρωτα, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς. Ο Μαριβώ έζησε στην Γαλλία την εποχή που μεσουρανούσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ροκοκό και οι μεγάλοι τεχνίτες του θεάτρου ήταν οι πρωταγωνιστές της Comedia dell’Arte.
  Ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει:
  Για να ζωντανέψουμε την ροκοκό ατμόσφαιρα του έργου, οι ηθοποιοί ασκήθηκαν σε τεχνικές της Comedia dell’Arte και στην grammlote. Την ιδιαίτερη αυτή «εκφραστική» γλώσσα της Comedia όπου οι «θεατρίνοι» μιλάνε ακαταλαβίστικα και παντομιμικά αλλά γίνονται απόλυτα κατανοητοί από το κοινό. Με αυτοσχεδιασμούς και στυλιζάρισμα προσπαθήσαμε να τονίσουμε το Marivaudage, το έντεχνο δηλαδή στυλ γραφής των διαλόγων του Μαριβώ, όπου με επιτήδεια και πνευματώδη λογοπαίγνια οι πρωταγωνιστές αποκαλύπτουν και τις πιο λεπτές αποχρώσεις των αισθημάτων τους στο κοινό. Αντιμετωπίσαμε «Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» πάνω απ’ όλα ως παιχνίδι. Η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στην θεατρικότητα της Comedia και την «αισθηματικότητα» της Marivaudage. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στην μεταμφίεση των χαρακτήρων και τον πραγματικό τους εαυτό. Και όπως είχε πει ο Όσκαρ Ουάιλντ, «Δώσε στον άνθρωπο μια μάσκα και αμέσως θα δεις ποιος είναι στ’ αλήθεια ο χαρακτήρας του».

  περισσότερα
 • 03.10.2016

  Λωξάνδρα

  Η Άννα Βαγενά, διασκεύασε το μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου «ΛΩΞΑΝΔΡΑ» (Εκδ. ΕΣΤΙΑ) και το παρουσιάζει η ίδια, σ’ έναν συγκλονιστικό μονόλογο διάρκειας 2 ωρών.
  Η ΛΩΞΑΝΤΡΑ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας και διαβάστηκε με πάθος και αγαπήθηκε από πολλές γενιές Ελλήνων.

  περισσότερα
 • 02.10.2016

  Μια πέτρα λάθος» του Θόδωρου Γράμψα

  Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας, σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θόδωρου Γράμψα «Μια πέτρα λάθος», στις 14, 15 και 16 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 21:00.
  Το έργο αποτυπώνει τη σχέση Μάνας – Κόρης, που στο πέρασμα του χρόνου, από την αρχαιότητα ακόμη, σε διαφορετικές χώρες και λαούς, παραμένει το ίδιο δύσκολη, το ίδιο σκληρή πολλές φορές, αλλά και το ίδιο λυτρωτική.

  περισσότερα
 • 01.10.2016

  ''Ο Γλάρος...αυτό ήθελα να πω'' της ομάδας HashArt theater group

  "Αυτό είναι το θεατράκι μας. Σκηνικό κανένα, μονάχα η θέα της λίμνης.
  Και έρωτας...Πόσος έρωτας..."

  Μια παράσταση για τα πάθη του έρωτα και της δημιουργίας, βασισμένη στον Γλάρο του Α.Π. Τσέχοφ και κείμενα των: Άκη Δήμου, Γιώργου Χειμωνά, Laurent Gaude, Γιάννη Ευσταθιάδη, Sarah Kane, Γιάννη Πάνου, Σπύρου Σταυρόπουλου, Χαβιερ Μαριας, Henriette Vogel, Jullien Boivent, Μ. Αντωνοπούλου, περιοδικό Vita.gr...κ.α.

  περισσότερα
 • 30.09.2016

  Προγραμματισμός νέας Θεατρικής Περιόδου 2016-2017.

  Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας ξεκινά δυναμικά τη νέα θεατρική περίοδο, με δύο μεγάλες παραγωγές του παγκόσμιου ρεπερτορίου και με ένα καταξιωμένο ελληνικό έργο στην Παιδική –Εφηβική του Σκηνή.
  Το Άρμα Θέσπιδος, το Όπερα Studio & το Θεατρικό Εργαστήρι συνεχίζουν την καλλιτεχνική-εκπαιδευτική διαδικασία με υψηλότερους στόχους.
  Η Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας, με νέο Διευθυντή τον Λιθουανό Τσέζαρις Γκραουζίνις, που η πρόσφατη σκηνοθεσία του στους Επτά επί Θήβας του Αισχύλου, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, εδραιώνει την παρουσία της Σχολής στη πόλη μας.
  Το θέατρο συνεχίζει την κοινωνική του πολιτική, συνεργάζεται με τις κοινωνικές δομές του Δήμου Πατρέων και συνεχίζει την πολιτική του χαμηλού εισιτηρίου ή ακόμη και της δωρεάν εισόδου για ευπαθείς κοινωνικές δυνάμεις, σύμφωνα με την πολιτική του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

  Ο Κώστας Καζάκος , καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου, σκηνοθετεί τους Μικροαστούς του Μαξίμ Γκόρκι στην Κεντρική Σκηνή.

  Οι "Μικροαστοί", είναι ένα έργο ρεαλιστικό και ταυτόχρονα αλληγορικό.
  Εκφράζει ιδέες , κοινωνικές ζυμώσεις και ανακατατάξεις που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται από τις αρχές του περασμένου αιώνα και να καταχτούν το λαό.
  Αποκαλύπτει τη σύγκρουση ανάμεσα στις παλαιότερες γενιές και τις καινούργιες, ανάμεσα στους μικροαστούς με παρωχημένες ιδέες και τους νέους μέσα από τη διανόηση , με ένα νέο επαναστατικό πνεύμα.
  Οι ήρωες είναι πρόσωπα της καθημερινής ζωής αλλά και σύμβολα. Ταξικές δυνάμεις της κοινωνίας σε αντίθεση και σύγκρουση.

  περισσότερα
 • 14.09.2016

  « Πρόσκληση μαθητών για συμμετοχή στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων για το Σχολικό Έτος 2016 - 2017 ».

  Ο Δήμος της Πάτρας έχει την πρόθεση να λειτουργήσει (ανάλογα με την συμμετοχή των Εκπαιδευτικών) για το σχολικό έτος 2016-2017 Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης στήριξης των επιδόσεων των Μαθητών-Μαθητριών στα μαθήματα τους, στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση.
  Συγκεκριμένα θα διδάσκονται:
  Στην Α/θμια τα Μαθήματα: Γλώσσα και Μαθηματικά.
  Στην Β/θμια στα Γυμνάσια τα Μαθήματα: Μαθηματικά – Αρχαία – Ελληνική Γλώσσα – Φυσική – Χημεία –Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία.
  Στα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ Ειδικά:
  Στην Α΄Λυκείου: Μαθηματικά (Άλγεβρα – Γεωμετρία),Αρχαία – Έκθεση, Χημεία - Φυσική
  Στην Β΄Λυκείου: στα (Μαθήματα Κορμού):
  Αρχαία – Μαθηματικά – Φυσική – Χημεία, Νεοελληνική Γλώσσα.
  Στα Μαθήματα Προσανατολισμού:
  α) Θετικών Σπουδών: Φυσική - Μαθηματικά
  β)Ανθρωπιστικών Σπουδών: Αρχαία- Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία.
  Στην Γ΄Λυκείου στα Μαθήματα Κορμού:
  Έκθεση – Βιολογία - Μαθηματικά
  Στα Μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού:
  α) Ανθρωπιστικών Σπουδών: Αρχαία – Ιστορία – Λατινικά.
  β) Θετικών Σπουδών: Μαθηματικά – Φυσική και Χημεία – Βιολογία.
  Η Υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από την Τετάρτη 14/09/2016 έως Τρίτη 27/09/2016
  1) Στην Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού Πλατεία Γεωργίου 17 Α΄, 4Ος, Όροφος Καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρα 12 – 2 μμ
  Τηλ.Επικοινωνίας: 2610 240196.
  2) Στα Γραφεία του Παμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών Φωκαίας 26 στο ισόγειο.
  Καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρα 6 – 8 Απόγευμα.
  3) Ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν επίσης αιτήσεις συμμετοχής στο
  e_¬¬mail: fal@patras.gr.
  • Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να ανευρεθούν στο site Δήμου
  www.e-patras.gr

  O AΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
  ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

  περισσότερα
 • 13.09.2016

  « Δημόσια πρόσκληση συμμετοχής στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Πάτρας Εθελοντών Εκπαιδευτικών που αφορά Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ».

  Η πολύχρονη υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου με την συνεχή μείωση της χρηματοδότησης, τα κενά των Εκπαιδευτικών, η απουσία δομών ενισχυτικής διδασκαλίας, επιδρά αρνητικά στην ουσιαστική μόρφωση των Μαθητών – Μαθητριών.
  Σε συνδυασμό με την αδυναμία των λαϊκών οικογενειών να καλύψουν τις στοιχειώδης ανάγκες τους μειώνεται και η δυνατότητα στήριξης τους από την οικογένεια.
  Εκτιμούμε πως οι συγκεκριμένες συνθήκες επιβάλλουν για την προσεχή σχολική χρονιά 2016-2017 να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής η λειτουργία του Φροντιστηρίου.
  Καλούμε όλους τους Φορείς να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτήν την πρωτοβουλία ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την κάλυψη των λαϊκών οικογενειών σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας.
  Η λειτουργία του απαιτεί την μαζική συμμετοχή Εθελοντών Εκπαιδευτικών. Προσκαλούμε τους Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης να συμβάλουν με την συμμετοχή τους αποδεικνύοντας έμπρακτα στην αλληλεγγύη τους στις λαϊκές οικογένειες.
  Συγκεκριμένα :
  Για την Πρωτοβάθμια απαιτούνται Δάσκαλοι που θα διδάξουν Γλώσσα και Μαθηματικά.
  Για τη Δευτεροβάθμια ( Γυμνάσιο –Λύκειο –ΕΠΑΛ) απαιτούνται Εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων : Φιλόλογοι –Μαθηματικοί-Φυσικοί-Χημικοί-Βιολόγοι και καθηγητές που μπορούν να διδάξουν Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.
  Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από την Τετάρτη 14/09/2016 έως Τρίτη 27/09/2016 με τον εξής τρόπο:
  1) Στην Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού Πλατεία Γεωργίου 17 Α΄,4ος Όροφος Καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρα 12 – 2 μμ. Τηλ. Επικοινωνίας : 2610-240196
  2) Στα Γραφεία του Παμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών Φωκαίας 26 στο ισόγειο. Καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρα 6 – 8 Απόγευμα.
  3) Ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν επίσης αιτήσεις συμμετοχής στο email
  fal@patras.gr
  • Οι αιτήσεις μπορούν να ανευρεθούν στο site του Δήμου www.e-patras.gr

  O AΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
  ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

  ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


  περισσότερα
 • 09.09.2016

  Ξεκινά το θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας!

  «Η εκπαίδευση είναι κάτι το αξιοθαύμαστο, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε πότε-πότε ότι τίποτα που αξίζει να το γνωρίζεις δεν διδάσκεται, μόνο βιώνεται!» Oscar Wild
  Το θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους ανοίγει αυλαία και να υποδέχεται τους φίλους του για πέμπτη συνεχή χρονιά!!! Από 1η Οκτωβρίου ξεκινούν οι ομαδικές μας δράσεις με άξονα το θέατρο. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μίμηση, τη παντομίμα, το εκπαιδευτικό δράμα, τις ασκήσεις (ρυθμού, εμπιστοσύνης, παρατηρητικότητας, μνήμης, αισθήσεων, φαντασίας, επικοινωνίας, συνεργασίας), τη σωματική έκφραση, την εξάσκηση φωνής- λόγου, τις μουσικοκινητικές ασκήσεις, τα παιχνίδια ρόλων, τους αυτοσχεδιασμούς, και τις δραματοποίησεις το παιδί έρχεται σε επαφή με τον εσωτερικό του κόσμο, αλλά και το περιβάλλον του. Εκφράζεται και διοχετεύει δημιουργικά την ενέργεια του, ενώ παράλληλα ενδυναμώνεται η αίσθηση της ομαδικότητας και ενισχύεται η σκέψη του, τα συναισθήματά του και κυρίως η φαντασία του! Το παιδί καταφέρνει να εξωτερικεύει τις προσωπικές του εμπειρίες, ιδέες και συναισθήματα σε ποικίλες εκφραστικές μορφές, αλλά και να εκφράζει ελεύθερα και αβίαστα τον ψυχικό του κόσμο και την προσωπική του άποψη. Στόχος μας να μπορέσουν τα παιδιά μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να καλλιεργήσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, αλλά και να εκτονώσουν την ενεργητικότητά τους με έναν δημιουργικό και πολύ διασκεδαστικό τρόπο. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
  Γιούλη Δούβου, θεατροπαιδαγωγός, Υπεύθυνη Θεατρικού Εργαστηρίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 694 7354515 (Ανδριάνα Αγγελοπούλου, Γραμματεία)

  Από το Γραφείο Τύπου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

  περισσότερα
 • 02.09.2016

  Ακρόαση Χορωδίας -Υποβολή αιτήσεων μέχρι 7 Σεπτεμβρίου 2016

  Το Int. Opera Studio του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (IOSΠ) προσκαλεί χορωδούς για την σύσταση οπερατικής χορωδίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις οπερατικές παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας την θεατρική περίοδο 2016-2017. Επιθυμητές οι μουσικές γνώσεις.
  Θα ζητηθεί από τον κάθε υποψήφιο να ερμηνεύσει μια Αria ή ένα Lied το οποίο θα πρέπει να έχει προετοιμάσει και να το παρουσιάσει χωρίς την χρήση παρτιτούρας.
  Στην ακρόαση είναι απαραίτητο ο κάθε υποψήφιος να προσκομίσει την παρτιτούρα του κομματιού που θα ερμηνεύσει.
  Οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν έως την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 ηλεκτρονικά στο mail του IOSΠ: operastudiopatras@dipethepatras.gr
  Η φόρμα της αίτησης είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του IOSΠ: http://www.operastudiopatras.gr/ (Αρχική Σελίδα - Τελευταία Νέα)

  περισσότερα
 • 08.07.2016

  Άρμα Θέσπιδος

  Οι προγραμματισμένες παραστάσεις του "Ελιξιρίου Τέχωφ" για τον μήνα Ιούλιο είναι οι εξής:
  8 Ιουλίου- ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΝΗΣ
  10 Ιουλίου- ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΤΖΙΚΗ, ΛΑΝΤΖΟΪ ΗΛΕΙΑΣ
  15 Ιουλίου- ΤΕΝΝΙΣ «ΝΙΚΗ» ΠΕΡΙΒΟΛΑ
  16 Ιουλίου -ΡΟΪΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ, ΠΑΡΑΛΙΑ
  17 Ιουλίου- ΔΑΦΝΗ ΗΛΙΔΑΣ
  18 Ιουλίου- ΠΛΑΖ ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ
  21 Ιουλίου - Κ.ΑΛΙΣΣΟΣ – Α. ΑΛΙΣΣΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α. ΑΛΙΣΣΟΥ
  23 Ιουλίου -ΡΩΜΑΝΟ, ΣΧΟΛΕΙΟ
  24 Ιουλίου - ΖΗΡΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  26 Ιουλίου- ΑΝΤΙΡΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ
  27 Ιουλίου- ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ , ΠΑΡΑΛΙΑ ΨΑΝΗ
  28 Ιουλίου- ΓΑΛΑΤΑΣ, ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
  29 Ιουλίου- ΑΝΩ ΧΩΡΑ, ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
  31 Ιουλίου- ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

  περισσότερα
 • 06.07.2016

  Το «ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ» στο θέατρο Κρήνης, στη Ζωιτάδα!

  Το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας μετά την επιτυχημένη περιοδεία του στην Νοτιοδυτική Ελλάδα, με την σπαρταριστή κωμωδία Ελιξίριον Τσέχωφ! δίνει μία ακόμη παράσταση στο θέατρο Κρήνης στη Ζωιτάδα, την Παρασκευή 8 Ιουλίου και ώρα 21:30 .Το θέατρο βρίσκεται στους πρόποδες του Παναχαϊκού, με θέα την Πάτρα και τον Πατραϊκό, που πολλοί πατρινοί δεν το γνωρίζουν και δεν έχουν απολαύσει μια βραδινή παράσταση στη δροσιά του βουνού.
  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ φιλοδοξεί να γνωρίσει το θεατράκι στους πολίτες της Πάτρας και να προσφέρει μια υπέροχη βραδιά.

  περισσότερα
 • 06.07.2016

  Δημοτικός Θερινός Κινητός Κινηματογράφου.

  Με χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την έναρξη της λειτουργίας του Δημοτικού Θερινού Κινητού Κινηματογράφου.
  Πρόκειται για μια δωρεάν δράση που εκτυλίσσεται σε δυο άξονες, την Πλαζ και τις γειτονιές. Θέλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα πλατιά στο λαό να συνδυάσει την καλοκαιρινή του αναψυχή με υψηλού επιπέδου κινηματογραφικές προβολές. Μια φορά την εβδομάδα, μετά το μπάνιο του στην Πλαζ, μπορεί το κοινό να παρακολουθεί ευρωπαϊκό και λατινοαμερικάνικο κινηματογράφο. Παράλληλα, απλώνουμε τη δραστηριότητα και σε πολλές γειτονιές μέσα στην πόλη (Προσφυγικά, Νότιο Πάρκο, Ρίο, Βραχνέικα, Κρήνη κ.α.).
  Η Πάτρα είναι από τις λίγες μεγάλες πόλεις που δεν είχαν δημοτικό κινηματογράφο, ενώ παρά τις κατά καιρούς ανακοινώσεις, οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν είχαν υλοποιήσει αντίστοιχη δράση. Πιστεύουμε ότι είναι μια δράση που έλειπε και θα δώσει αισθητική απόλαυση αλλά και τροφή για σκέψη στο λαό της Πάτρας.

  περισσότερα
 • 27.06.2016

  H Zωή του Γαλιλαίου του Μπέρτολτ Μπρεχτ

  Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού για το 2016, την Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, φιλοξενεί στο Αρχαίο Ωδείο, το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρέχτ Η ζωή του Γαλιλαίου , σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.
  Ο Μ. Μπρεχτ, ο αναμορφωτής του σύγχρονου θεάτρου καταγράφει με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό τρόπο την σύγκρουση του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση . Σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο τον σπουδαίο επιστήμονα που κινείται ανάμεσα στη γνώση και την έρευνα αλλά και τον αντιδογματικό , σχεδόν επαναστατικό τρόπο συμπεριφοράς του.
  Ο μεγάλος Ιταλός αστρονόμος, μαθηματικός και φυσικός, επιβεβαιώνει την θεωρία του Κοπέρνικου, αποδεικνύοντας ότι η Γη στρέφεται γύρω από τον Ήλιο και δεν αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος.
  Ο θεμελιωτής της σύγχρονης επιστήμης, αποκηρύσσει την θεωρία του συγκρούεται με την Ιερά Εξέταση και συνεχίζει την πνευματική του δραστηριότητα μέχρι το τέλος της ζωής του.

  περισσότερα
 • 27.06.2016

  Η ζωή του Γαλιλαίου του Μπέρτολτ Μπρεχτ με τον Κώστα Καζάκο.

  Η ζωή του Γαλιλαίου του Μπρεχτ ,σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου , είναι το έργο της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας για τη θεατρική περίοδο 2015-2016.
  Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο αναμορφωτής του σύγχρονου θεάτρου καταγράφει με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό τρόπο την σύγκρουση του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση .
  Σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο τον σπουδαίο επιστήμονα που κινείται ανάμεσα στη γνώση και την έρευνα αλλά και τον αντιδογματικό , σχεδόν επαναστατικό τρόπο συμπεριφοράς του.
  Παραστάσεις έως 28 Φεβρουαρίου 2016.

  περισσότερα