ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Το Ελιξίριον Τσέχωφ! στην Πάτρα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρι.

23.3.2016

Το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας μετά την επιτυχημένη περιοδεία του  στην Νοτιοδυτική Ελλάδα, με την σπαρταριστή κωμωδία Ελιξίριον Τσέχωφ! σταματά στην Πάτρα, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στις 25, 26 και 27 Μαρτίου  και στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρι στις 29, 30 και 31 Μαρτίου στις 21:00 .
Το έργο:
Μια  Πρόταση γάμου καταλήγει σε έναν τρικούβερτο καβγά για αγελαδοβοσκές  με λιποθυμίες και φιλιά.   Μια όμορφη χήρα  ταράζεται  όταν στο σπίτι της  μπαίνει  θυμωμένος   ένας  χωριάτης  που μοιάζει με Αρκούδα  και ζητάει τα χρέη του μακαρίτη άντρας της.  Οι δυο  τους  μαλώνουν   τόσο έντονα  που καταλήγουν σε μονομαχία .  Και τότε  ερωτεύονται παράφορα.  Ο  πρόεδρος του  διοικητικού συμβουλίου  μαζί  με τον λογιστή  του, προσπαθούν  να γράψουν  ένα λόγο για την Επέτειο της τράπεζας στο γραφείο τους  και  ξαφνικά εισβάλει μια ανήμπορη  γυναίκα  που  ζητάει  τους μισθούς του άντρα της.
Συντελεστές:
Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης.
Σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνικά  - Κοστούμια : Θάλεια Ιστικοπούλου  
Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Καλαντζοπούλου ,  Κατερίνα Κολλυροπούλου , Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας
Η παράσταση της Κυριακής 27 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων , με
ελεύθερη είσοδο  πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής
Ελλάδος και το ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή».


Στην Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παράσταση Ελιξίριον Τσέχωφ ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Τερζής, ο αντιπρόεδρος Πέτρος Βάης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κώστας Καζάκος μίλησαν για την μεγάλη επιτυχία του Άρματος Θέσπιδος, που εδώ και τέσσερις μήνες έχει παρουσιάσει και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή την παράσταση και συνεχίζει δυναμικά την καλλιτεχνική του πορεία και στην σκηνή του Απόλλωνα. Το «Άρμα Θέσπιδος», είναι το νέο θεατρικό σχήμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που δημιουργήθηκε με στόχο να φέρει το καλό θέατρο κοντά στους πολίτες των συνοικιών, των χωριών και των περιοχών που βρίσκονται μακριά από τις θεατρικές σκηνές και δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να απολαύσουν μία ποιοτική  θεατρική παράσταση.
O Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνης Χαροκόπος δήλωσε:
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Κέντρο Δοτών Μυελού των Οστών ΚΕΔΜΟΠ και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας προσκαλούν στις 27-3-2016 τους πολίτες στο θέατρο << Απόλλων>> στην παράσταση του Αντόν Τσέχωφ «Ελιξίριον Τσέχωφ» η θεραπευτική παράσταση που βασίζεται στις ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου, από τον θεατρικό συγγραφέα - θεραπευτή ψυχών ΤΣΕΧΩΦ. Ελιξήριον ζωής το γέλιο για κάθε ασθενή. Η παράσταση στηρίζεται βάση τη απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου,  στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και προαγωγής της υγείας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  που θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους φορείς της κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος του ΚΕΔΜΟΠ  κ. Α.Σπυριδωνίδης  είπε μεταξύ άλλων: Το  Κέντρο
ενημέρωσης και προσέλκυσης   Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών
Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με τα κέντρα δοτών παγκοσμίως, ανοίγει το
δρόμο για να δωρίζεται ζωή στους ασθενείς με λευχαιμία ή άλλες αιματολογικές
κακοήθειες που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Ευχαρίστησε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για την συνεργασία και κάλεσε  τους πολίτες να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση της Κυριακής.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και την εγγραφή δοτών μπορείτε να επισκεφθείτε το www.xarisezoi.gr ή να καλέσετε στο 2610 997 510 (Δευτ. - Παρ. 9πμ-4μμ).
Ινφο:
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ Γενική είσοδος
5 ευρώ ανέργων ΑΜΕΑ & φοιτητικό .
Πληροφορίες-Κρατήσεις  στο ταμείο του Θεάτρου Απόλλων:2610 623730