ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

1ο Επιστημονικό Συμπόσιο

Παραστατικές Τέχνες στην εκπαίδευση: συλλογικότητα και παρηγορία»

21.4.2016

Η Τέχνη φτιαγμένη για ν’ ανταποκρίνεται στις δύσκολες στροφές του κόσμου, σε  καιρό κρίσης καταφέρνει  να  ενώνει, να συγκρατεί, να παρηγορεί.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, το  Πανεπιστήμιο Πατρών, η Περιφερειακή Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την ομάδα DERIDAncetheatre Ensemble και την ομάδα εκπαιδευτικών NetDAS  συνδιοργανώνουν το 1ο   ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ με θέμα: ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: συλλογικότητα & παρηγορία, στο πλαίσιο του έργου:  Κίνηση - χορός χοροθέατρο στην υποχρεωτική εκπαίδευση «ο χορός ενώνει, συγκρατεί, παρηγορεί» DAS Project/ Dancetheatre Art  in School.
Το Επιστημονικό  Συμπόσιο θα διεξαχθεί 17 Μαΐου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας.
 Σκοπός της διοργάνωσης είναι να προωθήσει το διάλογο για την έρευνα και τη σύγχρονη καλλιτεχνική πρακτική, που αφορά στις Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στα θέματα που συνδέονται με αυτές και αφορούν στη δημιουργικότητα, τον πειραματισμό, τις καλές πρακτικές διδασκαλίας, τη  διαθεματικότητα, τις σύγχρονες εξελίξεις παιδαγωγικής και διδακτικής της Αισθητικής Παιδείας.
Οι δραστηριότητες του Συμποσίου είναι:
Παρουσιάσεις εργασιών και ανακοινώσεων, συνεδρίες στρογγυλής τράπεζας. Εργαστήρια χοροθεάτρου & περφόρμανς, θεάτρου και μουσικής/ηχοτοπία. Παραστάσεις ομάδων  χοροθεάτρου παιδιών και εφήβων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, χοροθεατρικών  ομάδων  των 1ου  Παραλίας, 13ου, 20ου  Γυμνασίων Πάτρας,  9ου και 56ου Δημοτικού Σχολείων Πάτρας.
θεματικές ενότητες
 -   Κίνηση -  χορός στην εκπαίδευση
-    Χοροθέατρο στην εκπαίδευση
-    Μουσικοκινητική αγωγή
-    Θέατρο στην εκπαίδευση
-    Performance/ επιτέλεση
-    Συγγραφή
-    Παραστατικές  τέχνες στην ειδική αγωγή
-    Παραστατικές τέχνες και δράσεις περιβαλλοντικής  εκπαίδευσης
Σημαντικές Ημερομηνίες Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με την εγγραφή.
Λήξη υποβολής εργασιών |25  Απριλίου
Ενημέρωση αποδοχής εργασιών |29  Απριλίου  Παρασκευή
Υποβολή εργασιών για πρακτικά | 7  Μαΐου Σάββατο
Διεξαγωγή Συμποσίου |17  Μαΐου  
Επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή στα τηλέφωνα  2610997735 &  6945580298 Αποστολή εργασιών, ανακοινώσεων  email: galani@upatras.gr πληροφορίες και εγγραφές στο Συμπόσιο: http://performingartsineducationpatras.weebly.com/