ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

A Manual on Work and Happiness

16, 17 και 18 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

07.3.2018

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει την παράσταση A Manual on Work and Happiness σε σκηνοθεσία Jorge Andrade καλλιτεχνικού διευθυντή της πορτογαλικής ομάδας mala voadora. στις 16, 17 και 18 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Στην παράσταση συμμετέχουν 20 πολίτες της Πάτρας και ο ηθοποιός Μάρκος Γέττος. 
Το έργο γράφτηκε τον Αύγουστο του 2017 από τον Ισπανό συγγραφέα Pablo Gisbert στο κέντρο διαμονής L'arboreto - Teatro Dimora στην Ιταλία.

Σύνοψη:
Μια ομάδα ανθρώπων δημιουργεί μια παράσταση ακολουθώντας τις οδηγίες ενός εγχειριδίου.  Η δημιουργία μιας παράστασης, όσο διασκεδαστική κι αν είναι, απαιτεί πολλή δουλειά. Για να ψυχαγωγηθούν οι ίδιοι αλλά και να διασκεδάσουν το κοινό, αυτοί οι άνθρωποι λένε ιστορίες. Εικάζουν για το μέλλον της εργασίας: ποιοι, πώς και για ποιους θα εργάζονται… Κι έτσι, μεταξύ εργασίας και κουβέντας για την εργασία, θα αναζητηθεί η ευτυχία.
Τα κείμενα του καταλανού συγγραφέα Pablo Gisbert  και ένα εγχειρίδιο με οδηγίες, πάνω στα οποία βασίζεται η παράσταση με τίτλο A Manual on Work and Happiness (Ένα Εγχειρίδιο για την Εργασία και την Ευτυχία), θα είναι σύντομα διαθέσιμα στο διαδίκτυο στην πλατφόρμα  www.amanualonworkandhappiness.eu . Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την υλοποίηση της παράστασης (οδηγίες στησίματος κείμενα του Pablo Gisbert εικόνες για εκτύπωση για τη δημιουργία του σκηνικού), θα μπορούν να μεταφορτωθούν εύκολα  και οποιοσδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο, θα έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει την παράσταση. Πρόκειται για ένα έργο μέγιστης προσβασιμότητας - και χωρίς δικαιώματα.
Η παράσταση A Manual on Work and Happiness είναι μέρος του ομώνυμου σχέδιου συνεργασίας που συντονίζεται από το δίκτυο  πόλεων Artemrede (Πορτογαλία) σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Pergine Spettacolo Aperto (Ιταλία),  το κέντρο διαμονής L'arboreto - Teatro Dimora (Ιταλία) και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας (Ελλάδα), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των mala voadora. Το σχέδιο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης.