ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Τα τέσσερα σχέδια που επιλέχθηκαν για το Διεθνές Σεμινάριο για την Εργασία και την Ευτυχία

30.5.2017

Τέσσερα σχέδια - και όχι δύο, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί - επιλέχθηκαν για το Διεθνές Σεμινάριο για την Εργασία και την Ευτυχία μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος για workshops και lazyshops που ανακοινώθηκε στις αρχές Μαρτίου.
 
Οι επιμελητές Carla Esperanza Tommasini (Pergine Spettacolo Aperto) και José Capela (mala voadora) επέλεξαν μεταξύ πολλών προτάσεων τέσσερα σχέδια τα οποία θέτοντας υπό αμφισβήτηση τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την εργασία και την τεμπελιά, μας ωθούν να οραματιστούμε νέους δρόμους προς την επίτευξη της ευτυχίας.
 
Τα επιλεγμένα έργα περιλαμβάνουν The Laboratory of doing Nothing από την Christina Schults, Worker’s Club από τον Einat Tuchman/Incompany, Field Work 2 από τους Vanja Babic and Bojan Mucko και Passivity από την Marta Melucci.
 
Η καταγωγή όλων των δεινών του κόσμου είναι η εργασία. Με βάση αυτό το αξίωμα η γερμανίδα καλλιτέχνις Christina Schults που ζει στη Βαρκελώνη,  δημιούργησε το εργαστήριό της The Laboratory of doing Nothing – ένα συνεργατικό σχέδιο με τη μορφή ενός πειραματικού εργαστηρίου που ερευνά τις ρίζες του κακού στον κόσμο.
 
Η κολεκτίβα Incompany από τις Βρυξέλλες θα παρουσιάσει το Worker's Club, ένα εργαστήριο που θα διερευνήσει το χάσμα μεταξύ του αξιακού μας συστήματος και της πράξης, επαναπροσδιορίζοντας έτσι,  τις αξίες. Την Incompany απαρτίζουν οι Einat Tuchman, Heike Langsdorph και Nicolas Galeazzi.
 
Ο Vanja Babic και ο Bojan Mucko, από την Κροατία, θα παρουσιάσουν το Field Work 2, ένα σχέδιο που διερευνά τα φυσικά εμπόδια και την κατάληψη του δημόσιου χώρου και προσεγγίζει την εργασία ως ένα κοινωνικό ανάγλυφο.
 
Τέλος, η Marta Melucci από την Schuko Dance Company της Ιταλίας θα παρουσιάσει ένα lazyshop που βασίζεται στην ιδέα της παθητικότητας, μιας ριζοσπαστικής φυσικής κατάστασης στην οποία οι συμμετέχοντες υποβοηθούμενοι θα διεκπεραιώσουν  στοιχειώδεις δράσεις.
 
Το πλήρες πρόγραμμα του Διεθνούς Σεμιναρίου θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο. Το Διεθνές Σεμινάριο για την Εργασία και την Ευτυχία θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Ιουλίου κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ παραστατικών τεχνών Pergine Spettacolo Aperto στην Ιταλία. 
 
http://amanualonworkandhappiness.eu/