ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Δήλωση του Ανδρέα Τερζή προέδρου του Δ.Σ.του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

16.10.2018

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το Δ.Σ. του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου δεν παραχώρησε το Θέατρο «Απόλλων» για τη διοργάνωση δύο εκδηλώσεων.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στη συνεδρίασή του στις 17 Σεπτέμβρη 2018, ψήφισε ομόφωνα ότι «δεν θα γίνεται καμία παραχώρηση του χώρου του Θεάτρου και θα χρησιμοποιείται μόνο από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, για δράσεις του Οργανισμού καθώς και από φορείς του Δήμου Πατρέων».
Εξάλλου, όπως τόνισα στην εισήγησή μου: το Θέατρο Απόλλων επειδή θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της πόλης μας, δεν μπορεί να παραχωρείται για συνέδρια, εκδηλώσεις διαφόρων συλλόγων, αλλά και ερασιτεχνικά θέατρα, καθώς είναι καταπονημένο. Πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για τις παραγωγές και δράσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ό,τι έχει σχέση με φορείς του Δήμου Πατρέων.
Ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα, σε όλο το διάστημα θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής, παραχωρούν δημοτικούς χώρους, ικανοποιώντας σχετικά αιτήματα όλων των φορέων της πόλης μας (πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς, κοινωνικούς) χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις πλην της Χρυσής Αυγής.
Αυτό το γνωρίζουν οι εκπρόσωποι των φορέων της πόλης μας, το γνωρίζουν όσοι συμμετέχουν στις εκατοντάδες εκδηλώσεις και δράσεις φορέων, που πραγματοποιούνται σε χώρους του Δήμου, κάθε χρόνο.