ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Απογευματινά θεατρικά εργαστήρια-Ιούλιος 2024

Θεατρικό Εργαστήρι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

17.6.2024

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας διοργανώνει καλοκαιρινά θεατρικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες τον μήνα Ιούλιο! Στόχος η θεατρική εκπαίδευση με συμπυκνωμένες δράσεις και συγκεκριμένες θεματικές.

Αναλυτικά:

Προσχολική Ηλικία
3- 5 ετών: Κάθε Πέμπτη 7.15- 8.30μ.μ.
4-6 ετών: Κάθε Τρίτη & κάθε Πέμπτη 5.30- 6.45μ.μ.
Μπορώ τ’ αδύνατα!

Ένα εργαστήρι εμπνευσμένο από τα παραμύθια "Ο Ήλιος που ήθελε να φάει ένα παγωτό" και "Η σκάλα της αγάπης". Θα ταξιδέψουμε με το σώμα και το νου μαθαίνοντας  πολλά για εμάς και τους γύρω μας. Μέσα από στοχευμένες δράσεις και με υλικά μας την φαντασία, τη σκέψη, τα συναισθήματα και το παιχνίδι, αλληλεπιδρούμε βρίσκοντας τον ρυθμό μας. Δημιουργούμε δυναμικές εικόνες και ανακαλύπτουμε τρόπους για να κάνουμε τα πιο μεγάλα  και απίθανα όνειρα μας…  πραγματικότητα! Θα μάθουμε, θα συνδεθούμε, θα εκφραστούμε, θα κατασκευάσουμε… μα πάνω από όλα θα διασκεδάσουμε!!!

Παιδιά Δημοτικού Σχολείου 6-9 & 9-12 ετών
6- 9ετών : Κάθε Τετάρτη 5.30- 7.00μ.μ.
9- 12ετών: Κάθε Τρίτη 7.15- 8.45μ.μ.
Φαντασία είσαι εδώ;

Μήπως είναι εδώ η φαντασία μου; Βλέπω, ακούω, μυρίζω συμβατικά ή μπορώ κι αλλιώς;Μέσα από τη λειτουργία του "μύθου", σε αυτό το εργαστήρι θα βρούμε πολλούς διαφορετικούς τρόπους να βλέπουμε τα πράγματα. Με άξονα έναν αρχικό μύθο, θα παίξουμε, θα ανακαλύψουμε τον ρόλο και θα επιχειρήσουμε διαφορετικές αφηγήσεις. Υλικά μας θα είναι τα παιχνίδια ρόλων, οι αυτοσχεδιασμοί, οι δραματοποιήσεις και τελικό μας προϊόν η εξερεύνηση του εαυτού και του κόσμου γύρω μας, μέσα από μια διαδικασία άκρως διασκεδαστική και… φαντασιακή!

Έφηβοι Γυμνασίου- Λυκείου
Κάθε Δευτέρα: 5.00- 7.00μ.μ.
Τι "ρόλο κουβαλάω"; Τα λόγια που δεν ειπώθηκαν…

Ένα εργαστήρι εστιασμένο στον "ρόλο" και τη λειτουργία του ως αφορμή για τους ρόλους που παίζουμε καθημερινά και συνδυάζονται με τις δικές τους λειτουργίες. Ποιες νέες εμπειρίες μας δίνουν; Κρύβουν ανομολόγητους φόβους ή προσδοκίες; Ποιες οι ερμηνείες των λέξεων που δεν τόλμησαν να ειπωθούν; Η εφηβεία ούτως ή άλλως είναι μια περίοδος σωματικής και ψυχικής μεταμόρφωσης. Τι εξυπηρετούν οι ρόλοι σε αυτές τις αλλαγές;

Με αφετηρία παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, κείμενα και ρόλους θα αλληλεπιδράσουμε, θα εκφραστούμε, θα ανακαλύψουμε πλευρές του εαυτού μας και θα συναντηθούμε με τους πολλαπλούς μας ρόλους με διάθεση να τους κατανοήσουμε και να τους αγκαλιάσουμε!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα άτομα εφηβικής ηλικίας, που επιθυμούν να επικοινωνήσουν και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους μέσα από τον μαγικό κόσμο του θεάτρου, χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία.

Ενήλικες (Χώρος Διεξαγωγής: Πλάζ ΕΟΤ-Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων)
Α΄ Τμήμα: Κάθε Δευτέρα 7.45- 10.15μ.μ.
Β΄ Τμήμα: Κάθε Τετάρτη 7.45- 10.15μ.μ.
Vita- μήνας Χαράς!

Στο εργαστήρι αυτό γιορτάζουμε το δώρο της ζωής! Παιχνίδια, αυτοσχεδιασμοί, δημιουργική γραφή και αυτοπαρατήρηση μας φέρνουν πιο κοντά στο εσωτερικό μας παιδί. Αυτό που βιώνει, αισθάνεται και εκφράζεται με αυθεντικότητα. Μήνας Χαράς ο Ιούλιος, μας γεμίζει ενέργεια και μας φορτίζει για όλη χρονιά. Το θαύμα της ομάδας θα μας οδηγήσει σε μονοπάτια χαράς. Μαγικά και άκρως δυναμωτικά! Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να ενεργοποιήσουν τις πηγές χαράς τους μέσα από την ομάδα ανεξαρτήτως ηλικίας ή προηγούμενης εμπειρίας.

Εμψυχώνουν:
Τμήματα Προσχολικής και Δημοτικού: Νικόλας Τσίχλας- Ηθοποιός
Τμήματα Εφήβων και Ενηλίκων: Γιούλη Δούβου- ΜΑ Θεατρολόγος
Συνεργάζεται: Δήμητρα Μαντζάνα- ΜΑ Ψυχολόγος

Δηλώσεις Συμμετοχής: 2614 014979, 693 231 1567 (Απογεύματα)