Ένα εργαστήριο θεάτρου που θα δώσει έμφαση στους τρόπους να αφηγηθούμε μια ιστορία αλλά και να αφηγηθούμε την ιστορία. Θα αξιοποιηθούν υλικά από τα βιβλία λογοτεχνίας και ιστορίας της αβάθμιας και ββαθμιας εκπαίδευσης, υλικό από τον ημερήσιο τύπο, προσωπικές αφηγήσεις. Ένα εργαστήριο για την ιστορική μνήμη, την προσωπική αφήγηση, την καταγωγή μας, την σκηνική σύνθεση και την ομαδική εργασία, που στόχο έχει να δώσει εργαλεία στους συμμετέχοντες για την διδασκαλία στην τάξη, την δημιουργία θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων και την προσωπική ανάπτυξη.
Ένα βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, φοιτητές αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για τα κοινά, που θα ερευνήσει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναλύσουμε την ιστορία και την ιστορία μας σε επίπεδο πολιτειακό, συλλογικό και ατομικό, δια μέσω του θεάτρου.Μέσα από θεατρικές τεχνικές, θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση, αυτοσχεδιασμό, ασκήσεις υποκριτικής, θέατρο της επινόησης, ρητορική, αρχές της σκηνικής σύνθεσης κ.ά. θα προσεγγίσουμε θέματα της παιδείας, της διαχείρισης του διαφορετικού, του διακαιώματος να έχουμε και να εκφέρουμε την γνώμη μας, τον τρόπο που μπορούμε να συνυπάρχουμε ισότιμα μέσα στο κοινωνικό σύνολο.
Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ Φοιτητές, άνεργοι: 30ευρώ
Μετά το τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να προσέλθουν με άνετα ρούχα και παιγνιώδη διάθεση!
Πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής: Ανδριάνα Αγγελοπούλου: 2614 014979 -
6947 354515
Κακουδάκη Τζωρτζίνα, θεατρολόγος, σκηνοθέτης.
www.georginakakoudaki.org
Εχει διδάξει «Διδακτική του Θεάτρου» στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πάτρας (2004-2007) και «Εμψύχωση κούκλας στο Νηπιαγωγείο» στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης Βόλου και το Διδασκαλειο Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Αθηνών (2007-12). Έχει διδάξει Θεατρική Αγωγή στην Α΄βάθμια και Β΄βάθμια Εκπαίδευση, στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο/ Λύκειο Γέρακα, στο ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού, σε πλήθος δημοσιών ΙΕΚ (από το 2002-2012) και σε διεθνή προγράμματα παιδαγωγικής μέσω του θεάτρου (με τελευταίο το πρόγραμμα της ΄Υπατης Αρμοστείας και του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 2015).
Διδάσκει Ιστορία/ Δραματουργία Θεάτρου στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και στη δραματική σχολή Πράξη Επτά. Έχει διευθύνει βιωματικά θεατρικά εργαστήρια σε πανεπιστημιακά φεστιβάλ θεάτρου στο Βέλγιο, Λιθουανία, Λευκορωσία, Πολωνία, Γερμανία, Αίγυπτο, Μεξικό, Λίβερπουλ. Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου του Εθνικού Θεάτρου (1997- 2004). Συν-συγγραφέας του Βιβλίου «Θέατρο- Θεατρική Αγωγή» του ΙΔΕΚΕ, 2007 και «Διαδρομές Βιωματικής Μάθησης», εκδ. Κέδρος, 2011. Έχει συντάξει τους Οδηγούς Σπουδών των Καλλιτεχνικών Σχολείων για τα μαθήματα Σκηνοθεσία Θεάτρου και Αισθητική/Σκηνοθεσία Κινηματογράφου του ΙΕΠ (2015).
Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις για νέους Μετά τον Αφρό 2009 (Youth Festival, Θέατρο Χώρα), Tζακ Θορν Ρισπέκτ /Θάβοντας τον αδελφό σους το πεζοδρόμιο 2010 (Θέατρο Χώρα), Αριστοφάνη Όρνιθες 2011, Σαίξπηρ Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας 2012, Γκαίτε Φάουστ 2013, Σοφοκλή Αντιγόνη 2014-16, Aριστοφάνη Νεφέλες, 2016 -18 (στο Θέατρο Νέου Κόσμου και σε σχολεία Β Βάθμιας Εκπαίδευσης).
Έχει συνεργαστεί ως δραματουργός σε πλήθος παραστάσεων. Έχει διοργανώσει φεστιβάλ Νέων Δημιουργών σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς και θέατρα.
Από τον Απρίλιο 2016 είναι υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Λυκείου Επιδαύρου.