ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Οι τελειόφοιτοι της Δραματικής, του Ωδείου Αθηνών συνάντησαν τους σπουδαστές της Δραματικής Σχ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.

04.7.2014

Στο πλαίσιο συνεργασίας της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών ,με την Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας , πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων πάνω στην θεατρική τέχνη, το τελευταίο πενθήμερο του Ιουνίου στην Πάτρα.
Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές, της Σχολής Δραματικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών παρουσίασαν κομμάτια των διπλωματικών τους εξετάσεων  στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρι.
Ο Kωνσταντίνος Αρβανιτάκης, διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και η  Ελένη Μποζά, διευθύντρια της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας  σημειώνουν :

"Μετά από πρόσκληση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας και καθηγητή της σχολής μας, Θοδωρή Αμπαζή, και της Διευθύντριας της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, Ελένης Μποζά, οι τελειόφοιτοι σπουδαστές, της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ , είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από τις 27 μέχρι τις 30 Ιουνίου μια εξαιρετική σειρά εμπειριών.
Φιλοξενούμενοι των Πατρινών ομότεχνών τους, είχαν την ευκαιρία να περάσουν μαζί τους, πολλές γόνιμες ώρες παρακολουθώντας από κοινού ένα σεμινάριο με τον Θοδωρή Αμπαζή, την παράσταση του “Φιλοκτήτη”, και ανταλλάσσοντας σε χρόνους χαλάρωσης απόψεις για τη θεατρική εκπαίδευση και το θέατρο γενικότερα.
Πέρα απ’ αυτά, οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να δώσουν δύο παραστάσεις στο άρτια εξοπλισμένο καινούριο θέατρο της σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ .
Την πρώτη βραδιά παρουσιάστηκαν τα:
- "Goldberg Variations" σε χορογραφία Amalia Bennett και Χρήστου Παπαδόπουλου
- "Ο Γλάρος" του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ήμελλου
Τη δεύτερη βραδιά παρουσιάστηκαν τα:
- "Κιβώτιο" του Άρη Αλεξάνδρου σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση
- "Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο" του Μαρσέλ  Προυστ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη
- "Με φωτιά και με μαχαίρι" χορογραφίες μάχης σε σκηνοθεσία Θάνου Δερμάτη.
 
Εκφράζοντας τη βαθειά μας ευγνωμοσύνη σε όλους τους ανθρώπους της Σχολής και του Θεάτρου στην Πάτρα για τη συγκινητική φιλοξενία, τους ζητήσαμε ν’ ανταποδώσουν την επίσκεψη με την πρώτη ευκαιρία στην Αθήνα.
Ελπίδα μας είναι ότι αυτή η σειρά εκδηλώσεων θ’ αποτελέσει την απαρχή μιας εξαιρετικά γόνιμης ανταλλαγής ανάμεσα σε δύο σχολές που με μεγάλη μας χαρά επιβεβαιώσαμε πόσα πολλά κοινά έχουν μεταξύ τους". –Κων.Αρβανιτάκης

"Η Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας γιορτάζοντας το πρώτο χρόνο της επίσημης λειτουργίας της, άνοιξε τις πόρτες της για να φιλοξενήσει στον Εκπαιδευτικό Χώρο Μπάρι, τους τελειόφοιτους της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών σε ένα τριήμερο γνωριμίας και αλληλεπίδρασης. Οι σπουδαστές της Σχολής μας , οργανώνοντας οι ίδιοι δίκτυο φιλοξενίας και ξενάγησης στη πόλη τους και τις συνήθειές της, είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα ζωντανό επί της ουσίας διάλογο και με άλλους νέους ταξιδιώτες στην θεατρική τέχνη. Ήταν μία πολύτιμη εμπειρία για τα παιδιά και των δύο Σχολών αναγνωρίζοντας και ανταλλάσοντας κοινές εμπειρίες , ανάγκες και αγωνίες, με αποτέλεσμα οι δύο Σχολές ξεκίνησαν μία γόνιμη συνεργασία πάνω στην σύγχρονη θεατρική παιδαγωγική.
Ελπίζουμε με αυτό τον τρόπο να εγκαθιδρύσουμε με όλο και περισσότερους συνομιλητές, έναν διάλογο πάνω στην σύγχρονη θεατρική πρακτική και τις αρχές της".    Ελένη     Μποζά