ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

«Πυρκαγιές» του Ουαζντί Μουαουάντ της θεατρικής Ομάδας «Από κοινού» της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

25.10.2020

Δύο νέα παιδιά, εκτελώντας την αινιγματική διαθήκη της μάνας τους, διανύουν ένα οδυνηρό ταξίδι στην Ανατολή, αφήνοντας την βολεμένη τους ζωή στην καπιταλιστική Δύση, για να ανακαλύψουν την αλήθεια που θα τα ανατρέψει όλα. Ένα επίπονο οδοιπορικό προς αναζήτηση της ταυτότητάς τους που τους σπρώχνει όλο και βαθύτερα στα σκοτάδια της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ιδέα να φτάσουν στην πηγή της προέλευσής τους, να δουν τον εαυτό τους γυμνό στον καθρέπτη, χωρίς άμυνες, δοκιμάζοντας τα όρια τους, θα τους οδηγήσει στην συντριβή. Από εκεί όμως, από την αποσυναρμολόγηση παγιωμένων «σταθερών», θα ξεκινήσει η ανοικοδόμηση του εαυτού τους. Το ταξίδι τελικά είναι λυτρωτικό για κάθε νέα γενιά και το μεγάλο στοίχημα για να σταματήσει κάποια στιγμή η κακοδαιμονία αιώνων που σπρώχνει τους ανθρώπους στην καταστροφή. Οι «πυρκαγιές» είναι μια παράσταση που ετοιμάστηκε   με πολύ κόπο, με στόχο το σφυροκόπημα των θεατών με σφοδρά αισθήματα. Είναι μια συγκλονιστική αντιπολεμική ιστορία που αφορά και καταγγέλλει  το δράμα των προσφύγων, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια υπαρξιακή αναμέτρηση. Ένα έργο ανεξάντλητο, πολυπρισματικό, επικών διαστάσεων, ένα οικουμενικό δράμα με πλοκή και δράση που κόβει την ανάσα, με πολλαπλά μηνύματα, ένα παλίμψηστο, που λειτουργεί ως θρίλερ, ως βουτιά στο υποσυνείδητο , ως ανατομία του ανθρώπου να ψάξει και να αποδεχτεί την οδυνηρή αλήθεια. 

Συντελεστές:
Μετάφραση: Έφη  Γιαννοπούλου
Σκηνοθεσία, σχεδίαση σκηνικών, μουσική επιμέλεια:  Φώτης Λάζαρης
Υλοποίηση σκηνικών: Χρήστος Σιάχος, Γιώργος Ντάφλος,  Eno Shkadrani
Μουσική σύνθεση και ζωντανή εκτέλεση( συνθεσάιζερ, ηλεκτρική κιθάρα): Νίκος Αντωνίου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Βανταράκης
Ρύθμιση Φωτισμών: Αγγελίνα Βγενοπούλου, Βασίλης Βανταράκης
Σχεδιασμός ηχητικού περιβάλλοντος: Νίκος Αντωνίου
Ρύθμιση ήχου: Νέλλη Χασιώτη, Νίκος Αντωνίου
Σχεδιασμός κοστουμιών : Θεατρική ομάδα ‘’από κοινού’’  
Φωτογραφία: Βασίλης Λάγιος
Παίζουν με την σειρά που εμφανίζονται:
Άγγελος Μπουμπούλης, Ελένη Νταή, Βασίλης Παπαδόπουλος, Χρήστος Σιάχος, Μαρία Δαλαμήτρου,  Ευτυχία Χρυσοβέργη,  Νίκος Κωσταντόπουλος , Νίκος Παναγόπουλος, Χρήστος Σταθόπουλος,  Παναγιώτα Οικονόμου,  Στέφανος Στάθης, Φώτης Λάζαρης, Δήμητρα Βαρβαρίγου, Δέσποινα Μάη.
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων-Πληροφορίες –Κρατήσεις 2610273613