ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Θεατρικό εργαστήρι - προκαταρκτικό έτος δραματικής σχολής του δη.πε.θε.πατρας

11.10.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πάτρα 11 Οκτωβρίου 2012.
Θεατρικό εργαστήρι - προκαταρκτικό έτος δραματικής σχολής του δη.πε.θε.πατρας

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης με εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και θεατρικής αγωγής για παιδιά, εφήβους, πολίτες και νέους υποψηφίους της Δραματικής Σχολής.

Το Θέατρο της Πάτρας διοργανώνει για πρώτη φορά στη πόλη, Θεατρικό Εργαστήρι-Προκαταρκτικό έτος Δραματικής Σχολής, με στόχο να επανδρώσει την περίοδο 2013-2014 το 1ο έτος της Δραματικής του Σχολής. Το Θ. Εργαστήρι θα προετοιμάζει τους νέους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με την Τέχνη του Θεάτρου. Θα επιλεγούν 25 μαθητές, οι οποίοι θα διδαχτούν Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμό, Μουσική, Κίνηση, Αρχές και Αισθητική της Σκηνογραφίας και Ιστορία Τέχνης.

Στο τέλος της χρονιάς θα γίνουν παρουσιάσεις της τάξης στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και τα 20 παιδιά που θα προκριθούν στις τελικές εξετάσεις θα αποτελέσουν το πρώτο έτος της Δραματικής Σχολής του ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Πάτρας.

Η Δραματική Σχολή, πέραν του ότι θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους συμπολίτες μας και στις οικογένειές τους, να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας Θεατρική Παιδεία με πολύ χαμηλό κόστος, θα αποτελέσει και τον πυρήνα των ηθοποιών του θεάτρου μας. Στη σχολή θα διδάξουν σημαντικοί καλλιτέχνες με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία , μεταξύ άλλων οι: Θοδωρής Αμπαζής, Τσέζαρις Γκραουζίνις, Δημήτρης Ήμελλος, Κέννυ Μακ Λέλλαν, Σίμος Κακάλας, Ελένη Μποζά.

Το θεατρικό Εργαστήρι θα λειτουργήσει πειραματικά για φέτος στο Μπάρι- Όθωνος Αμαλίας 6. Η διάρκειά του θα είναι 7 μήνες, με 80 ώρες μαθημάτων το μήνα.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24, 25 και 26 Οκτωβρίου 2012, και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν αρχές Νοεμβρίου. Η απασχόληση των μαθητών θα είναι απογευματινές και βραδινές ώρες.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα μονόλογο, ένα τραγούδι και ένα ανέκδοτο. Οι αιτήσεις θα γίνονται στα γραφεία του θεάτρου Όθωνος Αμαλίας 6 και σε περίπτωση που οι υποψήφιοι θα είναι εκτός Πατρών θα επικοινωνούν στα τηλ.2610623730 και 6937084242 .

Από το Γραφείο Τύπου

του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.