ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Σεμινάριο υποκριτικής τέχνης με τον ηθοποιό Απόστολο Πελεκάνο

23.12.2012

Δελτίο Τύπου: Πάτρα 27 Δεκεμβρίου 2012

Σεμινάριο υποκριτικής τέχνης με τον ηθοποιό Απόστολο Πελεκάνο

"Πριν το μεγάλο άλμα...!" είναι το θέμα του σεμιναρίου που διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και αφορά στην προετοιμασία του ηθοποιού πριν από την παράσταση.

Ο Απόστολος Πελεκάνος προετοιμάζει τον ηθοποιό πριν βγει στη σκηνή σε σχέση με το σώμα, την φωνή, το νου και το κείμενο, καθώς και στο πού θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σχετικά με το χρόνο (ρυθμός, διάρκεια, αντανακλαστικά, επανάληψη) και το χώρο (σχήμα, χειρονομίες, αρχιτεκτονική, χωροταξία, τοπογραφία).

Ο Απόστολος Πελεκάνος παίζει αυτή την περίοδο στον Πλούτο του Αριστοφάνη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και εργάζεται στο θέατρο από το 1992, συμμετέχοντας σε πλήθος παραστάσεων όπως: Δον Ζουάν, Ο θάνατος του εμποράκου, Ίων (Επίδαυρος), Πέρσες (Επίδαυρος), Ορέστης, Δάφνης και Χλόη, Αντιγόνη (Επίδαυρος), Βάκχες, Ικέτιδες (Επίδαυρος), Χορικά (1ο βραβείο videodance, Κάννες), Μάκβεθ, Το νησί των σκλάβων, Ειρήνη (Επίδαυρος), Ιππείς (Επίδαυρος), Η νύχτα του τράγου, Λυσιστράτη (Επίδαυρος), Δον Κιχώτης, Ζορμπάς κ.α. σε σκηνοθεσίες των:

Cezaris Graužinis, Σωτήρη Χατζάκη, Λευτέρη Βογιατζή, Σταμάτη Φασουλή, Στάθη Λιβαθινού, Σπύρου Ευαγγελάτου, Λυδίας Κονιόρδου, Renate Jett, ClausHelmet Drese, Σταύρου Ντουφεξή, Ασπασίας Παπαθανασίου, Ζουζούς Νικολούδη, Γιώργου Μιχαλακόπουλου, Θωμά Μοσχόπουλου,

Έπαιξε στις ταινίες Σκλάβοι στα δεσμά τους (10 βραβεία, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – Τ.Λυκουρέσης), SONYC (εύφημος μνεία, Φεστιβάλ Δράμας - Α.Γλαρός) και στα σήριαλ Εντιμότατοι κερατάδες (Ν.Κουτελιδάκης) και Λούφα και παραλλαγή Συμμετείχε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων ως εκπαιδευτής των εθελοντών.

Ημερομηνίες: Δευτέρα 14 & Τρίτη 15 Ιανουαρίου, ώρα 20:00-23:00.

Δευτέρα 21 & Τρίτη 22 Ιανουάριου ώρα 20:00-23:00.

Στην ομάδα θα συμμετέχουν 20 άτομα και το κόστος του σεμιναρίου είναι 30 ευρώ .

Πληροφορίες εγγραφές στο τηλέφωνο του θεάτρου: 2610623730 ή στην διεύθυνση: Λ. Όθωνος Αμαλίας 6, Πάτρα.

Από το Γραφείο Τύπου

του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας