ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Διάλογος μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας

Άσκηση ήχου και κίνησης

28.2.2022

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Λουκάς Θάνος, μαζί με τον Ρώσο ηθοποιό, δάσκαλο και σκηνοθέτη  Ilya Kozin, ξεκινούν ένα διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα εργαστηρίων με βάση τις αρχές της ανάπτυξης μιας θεατρικής δράσης με τίτλο: Διάλογος μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας - Άσκηση ήχου και κίνησης.

Ο Ilya Kozin, συνεργάτης του Ανατόλι Βασίλιεφ  επί 20 χρόνια, διδάσκει εκφορά λόγου στην ομάδα του μεγάλου Ρώσου σκηνοθέτη με άξονα την δημιουργία ενός διαλόγου  μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας στο θέατρο. Ο Kozin ήταν πολύτιμος συνεργάτης του στην προετοιμασία των ηθοποιών για την παράσταση της Μήδειας το 2008.

[Ο διάσημος Ρώσος  σκηνοθέτης Ανατόλι Βασίλιεφ, τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην Ευρώπη, ως παιδαγωγός και  δάσκαλος θεάτρου. Οι παραστάσεις του είναι αποτέλεσμα επίπονων εργαστηρίων και πολύχρονης δουλειάς όπως η Μήδεια, παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Οι Πλατωνικοί Διάλογοι αποτελούν τη «Βίβλο» του].

Στην Πάτρα ο Ilya Kozin θα διδάξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σε 4 περιόδους-θεματικές. Συγκεκριμένα:

Από 14  έως 27 Μαρτίου 2022 ασκήσεις σε κείμενα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Από 1  έως 30 Ιουλίου 2022 ασκήσεις σε κείμενα  Αντόν Τσέχωφ .

Οι δύο τελευταίες θεματικές θα είναι Πλάτωνας και ασκήσεις στο έργο του Ντοστογιέφσκι.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν για διάστημα δύο εβδομάδων, καθημερινά από τις 17:30 έως τις 22:00, σύνολο 63 ώρες (από 14  έως 27 Μαρτίου 2022).

Οι ενδιαφερόμενοι-ες θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά  στο e-mail: m.aggelopoulou@hotmail.gr με θέμα «Εργαστήρια με τον Ilya Kozin» ένα μικρό βιογραφικό και τα στοιχεία επικοινωνίας τους έως 10 Μαρτίου 2022.

Τα εργαστήρια με τον Ilya Kozin, θα παρακολουθήσουν 30 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι-ες θα καλούν στη γραμματεία της Δραματικής Σχολής  στο τηλέφωνο 2610623730, κ. Αγγελοπούλου, από 11 έως 2 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής.