ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

George Dandin

Moliere

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

23.01 > 23.02

Το θέμα του απατημένου συζύγου, που βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σατανική κοινωνική μηχανή,  απασχολεί τον  κωμωδιογράφο της γαλλικής κλασικής δραματουργίας, Μολιέρο, στο έργο του George Dandin.
Τα πρόσωπα του έργου αποτελούν φορείς ταξικής συμπεριφοράς και πράττουν ανάλογα με την κοινωνική τους θέση σ' ένα συνεχώς κλιμακούμενο παιχνίδι ρόλων.. Το έργο αν και  συνδέεται με την παράδοση της μεσαιωνικής και αναγεννησιακής φάρσας, η διασκέδαση συνυπάρχει με τη δριμεία κριτική. Ο συγγραφέας, ανατόμος της ανθρώπινης ψυχής, φέρνει στην επιφάνεια με λεπτότητα και θεατρική δεξιοτεχνία τα ελαττώματα και τις μικροπρέπειες των ανθρώπων.
Η ανάγκη της αποδοχής διαφορετικών συμπεριφορών και αντιλήψεων για τη ζωή με στόχο την επιβίωση σε μία νέα τάξη  πραγμάτων φανερώνει στο έργο τη δυσκολία των ανθρώπων να ξεφύγουν από το εγώ τους, ακόμη κι όταν αυτό είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας.
 

Πληροφορίες

Παραστάσεις:
Από 23 Ιανουαρίου έως 16 Μαρτίου 2014.
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων 
Τηλ.2610273613
 
Τιμές εισιτηρίων:
15 ευρώ γενική είσοδος
12 ευρώ μαθητικό, φοιτητικό.
10 ευρώ το ομαδικό  η απογευματινή παράσταση του Σαββάτου & άνω των 65 ετών.
  5 ευρώ ανέργων και ΑΜΕΑ.

Παραγγελία με πιστωτική κάρτα
τηλεφωνικά: 210 7234567
online: www.ticketservices.gr

Τα εισιτήρια που αγοράζονται online ή τηλεφωνικά, παραλαμβάνονται στα ταμεία του Θεάτρου Απόλλων, την ημέρα της παράστασης ή νωρίτερα, με  ταυτότητα ή πιστωτική κάρτα.
 

media gallery