ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Το Αγόρι με τη Βαλίτσα

Μάικ Κένι

11.10 > 10.02

Με το έργο του Μάικ Κένι Το Αγόρι με τη βαλίτσα βγαίνει εκτός έδρας το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας.
Μία κινητή θεατρική μονάδα με πατρινούς ηθοποιούς, επισκέπτεται τα σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Αχαίας, παρουσιάζοντας το έργο του σπουδαίου Βρετανού Συγγραφέα Το Αγόρι με τη βαλίτσα. Έτσι το θέατρο δίνει τη δυνατότητα σε όσα παιδιά δυσκολεύονται να επισκεφτούν το θέατρο, να έρθουν σε επικοινωνία με παραστάσεις, στο δικό τους οικείο χώρο.
Το Αγόρι με τη Βαλίτσα, απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους και καταφέρνει με εργαλεία το χιούμορ και τη δράση να αναδείξει την πραγματικότητα παιδιών του 21ου αιώνα, τα οποία αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, είτε εξαιτίας της φτώχειας, είτε λόγω του πολέμου.
Πιο συγκεκριμένα, το έργο πραγματεύεται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού, του Ναζ, ο οποίος με προτροπή των γονιών του αναγκάζεται να εγκαταλείψει την εμπόλεμη πατρίδα του προς αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής στο Λονδίνο. Στο ταξίδι του αυτό , θα γνωρίσει καινούργια μέρη και ενδιαφέροντες ανθρώπους, αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπος και με καταστάσεις στις οποίες θα πρέπει να αντιδράσει γρήγορα αν θέλει να επιβιώσει.
Σύμμαχοί του σε αυτή την αναζήτηση θα είναι η Κρίσια και ο Σεβάχ, ο ήρωας των παιδικών του χρόνων, με τη βοήθεια των οποίων, θα καταφέρει να φτάσει ύστερα από πολλές αντιξοότητες στον προορισμό του. Είναι όμως το Λονδίνο ο προορισμός που είχε ονειρευτεί;
Ο Μάικ Κένι είναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς θεατρικών έργων για παιδιά και εφήβους στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει αποσπάσει πληθώρα βραβείων για το έργο του κι έχει συμπεριληφθεί σε λίστα της εφημερίδας «The independent» ως ένας από τους δέκα καλύτερους εν ζωή συγγραφείς θεατρικών έργων στη Μ.Β.

Πρώτη παράσταση στο χώρο του Drop-In Centre , Κέντρο Ημέρας για ασυνόδευτους ανήλικους της PRAKSIS στην Πάτρα , Τσαμαδού 38.

Υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας  του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

 

media gallery