ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

flâneuse

Ομάδα σύγχρονου χορού Creo

Εκπαιδευτικός Χώρος Μπάρρυ

08.06 > 09.06

Η ομάδα σύγχρονου χορού Creo σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, παρουσιάζει την παράσταση flâneuse στον εκπαιδευτικό χώρο Μπάρι , το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, στις 21:30.
Η παράσταση «flâneuse.» είναι ένα αυτοσχεδιαστικό χορευτικό σόλο σε χορογραφία και ερμηνεία της Πωλίνας Κρεμαστά, ενώ στη σκηνή τη συνοδεύει ζωντανά ο μουσικός Απόστολος Λεβεντόπουλος. Η ομάδα επιλέγει να κάνει την πρεμιέρα της νέας της δουλειάς στην Πάτρα, ενώ θα ακολουθήσουν παραστάσεις στην Αθήνα και το εξωτερικό.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Η παράσταση είναι μία αυτοσχεδιαστική περιπλάνηση πάνω στην κίνηση την οποία το σώμα γνωρίζει κι αγαπά. Στόχος είναι η αποκάλυψη νέων δρόμων πάνω στην πρόκληση της στιγμής και η υπερίσχυση του ασυνείδητου. Ο χορευτής παλεύει διαρκώς με τον εαυτό του για να εισάγει το γνωστό, να υποδεχτεί το άγνωστο και να μεταβεί στο επόμενο. Η ροή και η παύση, το σώμα που αλλάζει, που μεταμορφώνεται, που ευχαριστιέται ή αποτυγχάνει.

Ο χορευτής μπορεί να μην κινείται στη μητρόπολη κατά τη διάρκεια της παράστασης αλλά αναζητά και διαμορφώνει τη σχέση του με το χώρο και την ίδια την κίνηση. Όπως ο πλάνης ερευνά την πόλη αλλά και τα βήματα του μέσα σε αυτή, έτσι κι ο χορευτής παρατηρεί και κινεί το σώμα. Κανείς μας δεν ξέρει αν η πόλη μας βγάζει βόλτα, η διαδρομή ή το ίδιο μας το σώμα. Ο χώρος και ο χορός γίνονται ένα. Η αέναη αναζήτηση αυτού του άλλου που κάνει το σώμα να κινείται, ο ψυχικός τόνος του τόπου και του δημιουργού συντοποθετούνται, συνδιαλέγονται μέσα από την κίνηση του σώματος. Αυτή η αναζήτηση ή άλλως περιπλάνηση, δεν έχει σίγουρα τέλος, στο θεατή απομένει να την επαναδιαπραγματευθεί, να την αγνοήσει, να την σκεφτεί ή απλά να την αισθανθεί.

Συντελεστές:
Χορογραφία-ερμηνεία: Πωλίνα Κρεμαστά
Συνοδεύει ζωντανά ο μουσικός: Απόστολος Λεβεντόπουλος
Σύμβουλος δραματουργίας: Ορέστης Τάτσης
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος