ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

NOVA AETAS

COMPAGNIE SYNTHESIS 748 / SPYROS KOUVARAS

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

26.04 > 27.04

Η ομάδα σύγχρονου χορού Synthesis 748 από το Παρίσι, επιστρέφει στην Πάτρα, για δύο παραστάσεις και σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας, την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων τη νέα δουλειά του Σπύρου Κουβαρά NOVA AETAS.

Το NOVA AETAS σε σύλληψη, χορογραφία και σκηνογραφία Σπύρου Κουβαρά, πρωτότυπη μουσική Γιώργου Κουβαρά και ερμηνεία απο τους Κορίνα Κοτσίρη και Σπύρο Κουβαρά, παρουσιάστηκε σε avant-première στο Εθνικό Κέντρο Χορού της Γαλλίας στο Παρίσι τον Φεβρουάριο, όπου η ομάδα είναι σε residency.

ΤΟ ΕΡΓΟ   

Η ανεμελιά και η ανία που κερδίζουν έδαφος στο υπάρχον, το ακαθόριστο προάισθημα ενός αγνώστου, προαναγγέλουν οτι κάτι άλλο πλησιάζει. Αυτός ο βαθμιαίος θρυμματισμός, θα διακοπεί με την ανατολή που σαν αστραπή θα παρουσιάσει μονομιάς το οικοδόμημα του νέου κόσμου. (G.F.Hegel)
Ακόμα και όταν φαίνεται πως τίποτα δε συμβαίνει, στην πραγματικότητα όλα αλλάζουν. Τα πάντα βρίσκονται σε μια σταθερή και μόνιμη διεργασία αλλαγής, κίνησης και ανάπτυξης. Το Nova Aetas είναι μια μεταφορά του κόσμου δεν είναι ο κόσμος, είναι μια εσωτερική ερμηνεία της σκέψης και έχει να κάνει περισσότερο με την αίσθηση και την καταγραφή της αίσθησης, με την νόηση και την καταγραφή της νόησης. Οι δύο χορευτές μοιάζουν να αναπαριστούν την πορεία του Είναι μέσα στον χρόνο και εξετάζουν το πως απο έναν κόσμο που μετασχηματίστηκε σε αγώνα για ατομική επιβίωση μπορούμε να επανακτήσουμε το όραμα της ουτοπίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Χορογραφία, Σκηνική Σύνθεση: Σπύρος Κουβαράς
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Κουβαράς
Ερμηνευτές: Κορίνα Κοτσίρη, Σπύρος Κουβαράς
Σχεδιασμός Φωτισμών: Stéphane Marc
Βίντεο: Γιάννης Τσιούσης
Κοστούμια : Mary K
CREDITS
 
Παραγωγή: SYNTHESIS 748

LINK: http://vimeo.com/channels/synthesis748


 

Πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
26 και 27 Απριλίου 2014, στις 21:30

Τιμή εισιτηρίου:10 ευρώ