ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ο Βασιλιάς της Ασίας

Γιώργου Χειμωνά

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

16.03 > 17.03

Η επιτυχημένη παράσταση ο «Βασιλιάς της Ασίας» που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Χατζή  το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων για μία παράσταση.
Πρόκειται για ένα  κείμενο που έχει δημιουργήσει ο Κωνσταντίνος Χατζής, συνθέτοντας φράσεις από το σύνολο του πεζογραφικού και μεταφραστικού έργου του Γιώργου Χειμωνά.
Η παράσταση, αναδεικνύει την άμεση και αέναη σχέση του Δημιουργού με το Δημιούργημά του. Η Λυδία Κονιόρδου, θα "διαλέγεται" και θα "μάχεται"  - άλλοτε ως λογοτεχνική ύπαρξη και άλλοτε ως υπαρκτό πρόσωπο -  με τον Ποιητή, τον οποίο θα ερμηνεύσει ο Βαγγέλης Παπαδάκης.

Ποιητής: Αρχίζει μια αναγέννηση. Μια απροσδόκητη αναγέννηση φύσηξε απότομα πάνω από σφαγές λαών κι αδιάφορη για τις σφαγές…..
Πρόκειται να έρθει το νέο είδος των ανθρώπων. Μια νέα ράτσα. Οι παλιοί άνθρωποι κι αυτός ο τρομαγμένος λαός πρέπει να εξαφανιστούν».  
Γυναίκα:«… Δεν αγαπάω την τέχνη. Είναι επικίνδυνη για τη ζωή. Τίποτε δεν συγκρίνεται με τη ζωή. Όμως εγώ σεβάστηκα την σχέση του με την τέχνη. Δεν είχε άλλη ζωή από την τέχνη κανέναν άλλο τρόπο να ζει. Πόσες φορές τον λυπήθηκα γι’ αυτό… αγαπάω σημαίνει κάνω ένδοξο έναν άνθρωπο…»

Συντελεστές:
Διασκευή-Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής
Ερμηνεύουν: Λυδία Κονιόρδου, Βαγγέλης Παπαδάκης
Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Ξυδάκης
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου – Κοστούμια: Κατερίνα Αθανασίου
Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Βασιλοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννης Ντάσιος
Υπεύθυνη παραγωγής-Φωτογραφίες: Γεωργία Λένη

Ινφο: Δημοτικό Θέατρο Απόλλων –Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015
Τιμή εισιτηρίου : 12 και 10 ευρώ φοιτητικό-ομαδικό.

Πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων –
Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015
Τιμή εισιτηρίου : 12 και 10 ευρώ φοιτητικό-ομαδικό.
τηλ.ταμείου:2610273613