ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

ApersonA

Με τον Γιάννη Μανταφούνη και την Elena Giannotti

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

03.05

 Ο Γιάννης Μανταφούνης και η Elena Giannotti παρουσιάζουν το έργο τους ApersonA, που έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2014 στη Γενεύη (Ελβετία), στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας.
«Δύο χορευτές, δύο σώματα...υφαίνουν πολλαπλές σχέσεις, οικειοποιούνται όλα όσα δεν επιτρέπονται... Ένα ντουέτο ιδιαίτερης εκφραστικότητας που αποπνέει μια ευδαιμονική αίσθηση ελευθερίας. Τα πρόσωπά τους, οι χειρονομίες τους, η σκηνική τους επικοινωνία και συνενοχή, συνθέτουν μια ζωντανή παλέτα, που μας κάνει να περνάμε από μια συναισθηματική απόχρωση στην άλλη».
Συντελεστές:
Ιδέα: Γιάννης Μανταφούνης
Χορογραφία και ερμηνεία: Γιάννης Μανταφούνης, Elena Giannotti
Εξωτερική ματιά: Nina Vallon
Σύμβουλος δραματουργίας: Myriam Kridi
Κοστούμια: Marion Schmid
Σχεδιασμός φωτισμού: David Kretonic
Παραγωγή: Cie Projet 11
Συμπαραγωγή: Association pour la danse contemporaine ADC – Geneva, Theater Südpol – Luzern, Theatre DeSingel – Antwerp, Prairie – Migros Cultural Percentage
με την υποστήριξη: City of Geneva, City of Vernier, Lottery romande, Nestlé for Art foundation, Swiss Arts Council Pro Helvetia, Accueil studio Cie Neopost Foofwa, studio44/Cie Gilles Jobin, Cie Greffe, ADC

Εlena:
Το ApersonA είναι το σημείο όπου συναντώνται δύο προσωπικές εμπειρίες για τον χορό και το θέατρο.
Έχει φτιαχτεί από γνήσια υλικά, παίζει με το σχηματικό και το άμορφο. Σε μίμηση ή αντανάκλαση, παραδοσιακά στοιχεία αναπτύσσονται αντιστικτικά γύρω από μια μουσική δομή.
Αυτό που προκύπτει είναι ένας χορός που πάει προς τα εμπρός, ένα ζωτικό ευτράπελο σκότος μέσα στο οποίο τίποτα δεν επαναλαμβάνεται.
Δύο φιγούρες καταδύονται σε μια αφήγηση ενώ αυτή εκτυλίσσεται. Η σχέση τους και η διφορούμενη εμπλοκή τους είναι η ιδέα που γεννάει ένα συγκινητικό αλλά μη συναισθηματικό ταξίδι.

Yannis:
Το ApersonA είναι μια απόπειρα συνένωσης μιας βαθιάς επιθυμίας συγχώνευσης του συγκινησιακού μας εαυτού με τη δημιουργική διαδικασία ενός έργου. Στην προσπάθεια αυτή, η κίνηση του σώματος λειτουργεί σαν οδηγός που δείχνει σε μας και το σώμα μας τη συγκινησιακή πραγματικότητα που μας περικλείει. Καταστάσεις που δημιουργούν κίνηση, κινήσεις που προσλαμβάνονται σαν συναισθήματα και ο συνδυασμός τους, γίνονται ζωντανοί χαρακτήρες σε ένα περιβάλλον που αναζητά ένα σώμα που να χωρά στη φαντασία, έναν ρόλο που να μπορεί να παιχτεί. Προχωρώντας με αυτόν τον τρόπο σε μια λεπτή ισορροπία μεταξύ θεατρικών, μουσικών, δραματικών όψεων, το ApersonA αναδύεται μέσα από ένα πολυεπίπεδο σύμπαν και γίνεται ένα έργο τέχνης που, ενόσω εκτίθεται, αναδεικνύει τη σημασία του να παραδίδεσαι σε μια φανταστική στιγμή έντασης.

Πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
Τηλ.ταμείου:2610273613
Κυριακή 3 Μαίου 2015 στις 21:30