ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άγια νύχτα

Λυρικές Βραδιές- operArt

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

19.12

Το  Διεθνές Όπερα-Στούντιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την ανάδειξη του μουσικού θεάτρου και την προσέλκυση κοινού ώστε το λυρικό θέατρο να καταστεί προσφιλές είδος ψυχαγωγίας προσθέτει στις καλλιτεχνικές του δράσεις τις Λυρικές Βραδιές, operArt. 
Στόχος του η μουσική απόλαυση, η υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα, η διείσδυση σε ένα ποικιλόμορφο κοινό με σκοπό την προώθηση της κλασικής μουσικής με έμφαση στα είδη του μουσικού θεάτρου. Το operArt  στηρίζει την επαφή με την τέχνη της μουσικής, ιδίως της λυρικής, ως μια διαδικασία δια βίου μάθησης, αλλά και ως διεργασία διεύρυνσης κοινού γιατί πιστεύει ότι μεταξύ άλλων και η ακροαματική συμμετοχή στη μουσική δημιουργία από μικρή ηλικία οδηγεί σε μελλοντικούς υποστηρικτές της τέχνης και της μουσικής. Στόχος είναι λοιπόν η βαθύτερη σύνδεση με το κοινό, τις τοπικές κοινότητες και κοινωνίες μέσω μίας ουσιαστικότερης γνωριμίας με τη μαγική τέχνη του λυρικού τραγουδιού. Με αυτή την καλλιτεχνική του δράση το operArt του Διεθνούς Όπερα-Στούντιο Πάτρας ευελπιστεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός κοινού μετέχοντος στην τέχνη καθώς επίσης και στη μετέπειτα διατήρησή του με δυναμικές στρατηγικές .
Η προσέλκυση νέων στο χώρο της  κλασικής μουσικής - είτε πρόκειται για καινούργιους, είτε για νέους ηλικιακά - είναι μια πραγματική πρόκληση γι' αυτό το μουσικό είδος .
Η πρώτη Λυρική Βραδιά θα είναι μία Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τίτλο : 
Αγια Νύχτα και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19  Δεκεμβρίου 2016.
Η ίδια βραδιά θα επαναληφθεί και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων |στις  21:00

 

Το operArt, πέραν της πρώτης του λυρικής βραδιάς (19 και 20 Δεκεμβρίου 2016), στην οποία οι μονωδοί του Διεθνούς Όπερα-Στούντιο Πάτρας θα ερμηνεύουν διάσημες άριες από όπερες και ορατόρια καθώς επίσης και λυρικά τραγούδια (Lieder), τα περισσότερα των οποίων αντλούν τη θεματική τους άμεσα ή έμμεσα από τη Γέννηση του Θεανθρώπου, προγραμματίζει και άλλες λυρικές βραδιές με αφιερώματα στον  W. A. Mozart (Ιανουάριος 2017), τη ρομαντική μουσική (Μάρτιος 2017) και τη σύγχρονη μουσική του 20ου αιώνα (Απρίλιος 2017).   

 
 

Πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων-τηλ.2610273613
19 και 20 Δεκεμβρίου 2016,  | Ώρα: 21:00
Συμμετέχουν οι μονωδοί του Int. Opera Studio Πάτρας:  
Τιμή εισιτηρίων: 10 € κανονικό, 8 € φοιτητικό, 5 € ανέργων 
www.ticketservices.gr