ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Όρνιθες

Αριστοφάνη

Διπλωματική Παράσταση Δραματικής Σχολής

Ανοικτό Θέατρο Κρήνης

06.06 > 08.06

Οι τελειόφοιτοι της Δραματικής Σχολής  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ παρουσιάζουν στις 6, 7 και 8 Ιουνίου 2017 στις 9.30 το βράδυ , στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης τους Όρνιθες του Αριστοφάνη 
Η παράσταση των Ορνίθων παρουσιάζεται σε διδασκαλία των Τσέζαρις Γκραουζίνις, Κωνσταντίνας Μάντζαρη και Όλγας Σπυράκη σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι.
 
Το έργο αφηγείται την ιστορία δύο Αθηναίων πολιτών που εγκαταλείπουν την πόλη τους, για να αναζητήσουν μια φανταστική πολιτεία και  να δημιουργήσουν έναν νέο κόσμο . 
Πετώντας ανακαλύπτουν τη χώρα των πουλιών, μαλακιά και πουπουλένια την Νεφελοκοκκυγία. Τα πουλιά υποδέχονται τους δύο ξένους, τους δίνουν φτερά και όλοι μαζί ενθουσιασμένοι ανοικοδομούν  ένα τείχος στους αιθέρες, που εμποδίζει την επικοινωνία ανάμεσα στους θεούς και τους ανθρώπους. 
Φαντασία και πραγματικότητα, άνθρωποι, θεοί και πουλιά μπλέκονται μοναδικά σε έναν κόσμο που έχει τη γοητεία του παιχνιδιού και του ονείρου …
 
Αυτή η παράσταση είναι μία υπόκλιση της νέας γενιάς ηθοποιών, στην σπουδαιότερη παραγωγή  του Θεάτρου Τέχνης ( Όρνιθες ,1959) που σκηνοθέτησε μοναδικά ο Κάρολος Κουν και έντυσε μουσικά ο Μάνος Χατζιδάκις .
Το μουσικό υλικό  παραχώρησε  ευγενικά ο κ. Γιώργος Χατζιδάκις. 
 

Πληροφορίες

Ανοικτό Θέατρο Κρήνης
Παραστάσεις: Τρίτη 6 , Τετάρτη 7  & Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 21:30  
Είσοδος ελεύθερη-
Δελτία εισόδου στο ταμείο του θεάτρου Απόλλων 
Τηλ. ταμείου 2610 273613