ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Η τρελή του Σαγιό

Jean Giraudoux

ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ

13.10 > 31.01

Η ιστορία...
Η Ωρελί, μια   εκκεντρική  μποέμ   Παριζιάνα  μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας μαφιόζων επιχειρηματιών  να σκάψουν συθέμελα το Παρίσι  για να αντλήσουν το  πετρέλαιο που  φημολογείται ότι κρύβεται στο υπέδαφος του. Γνωρίζοντας την απληστία  των επιχειρηματιών για εύκολο χρήμα , η Ωρελί  καταστρώνει ένα σχέδιο για να τους εξαφανίσει. : πρώτα διαδίδει πως γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται το πετρέλαιο και έπειτα  με  την συνεργασία των φίλων της  περνάει  τους μαφιόζους από  μια δίκαιη δίκη  και στο τέλος τους οδηγεί σε ένα σκοτεινό υπόγειο όπου υποτίθεται ότι κρύβονται αμύθητα κοιτάσματα πετρελαίου. Τυφλωμένοι  από  την απληστία τους οι μαφιόζοι επενδυτές πείθονται εύκολα  και εγκλωβίζονται στο σκοτεινό υπόγειο. Έτσι η  Ωρελί  έχει την μοναδική  ευκαιρία  να τους εξοντώσει όλους μαζί  και να προτείνει έναν κόσμο  ελευθερίας και αλληλεγγύης  απέναντι στην τυραννία του χρήματος.
 
Σκηνοθετικό σημείωμα:
Ο κόσμος είναι σκληρός και άδικος όχι μόνο εξαιτίας της απληστίας και του κυνισμού των δυνατών αλλά και λόγω της αδιαφορίας και του εφησυχασμού των υπολοίπων. Η ζοφερή κατάσταση στην χώρα μας απαιτεί   ίσως μια πιο θαρραλέα στάση ζωής. Για αυτό το « Άρμα Θέσπιδος»  επέλεξε την θαρραλέα Τρελή του Σαγιό του  Jean Giraudoux,   γιατί τώρα μας χρειάζεται  περισσότερο από ποτέ  μια εκκεντρική  μποέμ Παριζιάνα που να σηκώσει  ανάστημα απέναντι στις τρελές απαιτήσεις των ισχυρών και γιατί η υπόθεση του έργου , άντληση πετρελαίου και επενδύσεις είναι ένα υπαρκτό μελλοντικό σενάριο για την  πόλης μας όχι πολύ μακρινό.  Σε αυτήν την παράσταση  η Τρελή του Σαγιό, δεν είναι μια  ημίτρελη άστεγη, αλλά μια εκκεντρική ακτιβίστρια που τα βάζει με όλους και με όλα αψηφώντας το  κίνδυνο.  Όλοι χαρακτήρες παρουσιάζονται  στην υπερβολή τους, άλλοτε είναι εκκεντρικές φιγούρες από τον κόσμο των ονείρων και της ουτοπίας και άλλοτε από τον τυραννικό κόσμο του χρήματος.  Οι ηθοποιοί  τρέχουν πάνω κάτω στην σκηνή σαν ήρωες του βωβού κινηματογράφου. Χωρίς σταματημό. Σε κατάσταση απόλυτης εξωστρέφειας. Ένα υπερφυσικό σωματικό θέατρο γιατί τελικά  Η Τρελή του Σαγιό είναι μια υπερφυσική κωμωδία  όσο υπερφυσικό είναι και αυτό που θέλει να πετύχουμε και η Ωρελί: αντί να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, να μαζέψουμε όλους τους αδίστακτους εκμεταλλευτές σε ένα υπόγειο και να τους εξαφανίσουμε μια και έξω.. Ουτοπικό ίσως, αλλά αισιόδοξο.
Χρήστος Στρέπκος
 
«Άρμα Θέσπιδος», για τρίτη χρονιά κοντά στους πολίτες της πόλης μας και της ευρύτερης Περιφέρειας. Με 250 παραστάσεις και 25 χιλιάδες θεατές, δικαιώνει τον σκοπό που δημιουργήθηκε: να πάει το καλό θέατρο ως εκεί που δεν έχει παιχτεί ποτέ θεατρική παράσταση. 
Με παραστάσεις υψηλής ποιότητας, με επαγγελματισμό και αξιόλογους συντελεστές, προσέφερε την αισθητική που απαιτεί η τέχνη και το χαμόγελο που έχει ανάγκη ο λαός μας, στις συνοικίες της πόλης, στα χωριά, στα Σχολεία και στα Ιδρύματα.
Οι πολίτες μας περιμένουν και φέτος πιο απαιτητικά. Ανταποκρινόμαστε με νέα, πιο ώριμη παραγωγή, που δεν ξεχνά να προσφέρει απλόχερα την ψυχαγωγία, αλλά και δεν αγνοεί την πραγματικότητα που ζούμε: τη μίζερη ζωή που μας προκαλούν τα συμφέροντα που έχουν ως υπέρτατη αξία το κέρδος, καταστρέφοντας πόλεις, περιβάλλον, τη χαρά της ζωής που δικαιούται ο άνθρωπος.
Και η αισιοδοξία προσφέρεται στο κοινό και πάλι από τους απλούς ανθρώπους της υπόθεσης, που έχουν τη δύναμη να ξεσηκωθούν, να ανατρέψουν σχέδια κερδοσκόπων, να τιμωρήσουν, να διεκδικήσουν ελεύθερη και χαρούμενη ζωή.
 
Πέτρος Βάης-Υπεύθυνος του Θεατρικού
 Αντιπρόεδρος του Δ.Σ
 
 
 

Πληροφορίες

Παραστάσεις Φεβρουαρίου 2018:
ΤΡ/13- Συλ.ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΠΑΡΡΥ 9:00 μ.μ.

ΤΕ/14- ΔΣ ΔΕΜΕΝΙΚΩΝ 7.30 μ.μ.
ΠΕ/15- ΓΕΛ ΛΟΥΣΙΚΑ 11.30 π.μ.
ΠΑ/16- ΜΙΛΩΝ, Αθλ.Σύλλογος 8:00 μ.μ.

 
Πληροφορίες-Κρατήσεις  2610273613 και 2610 623730
www.ticketservices.gr
 

media gallery