ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Διονύσιοs Σολωμός

Μετάκληση

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

17.10 > 31.12

Η Έξοδος του Μεσολογγίου είναι ένα μοναδικό γεγονός στην παγκόσμια ιστορία γιατί έχει πρωτίστως πνευματικό χαρακτήρα και λιγότερο ηρωικό. Μεταξύ των δύο επιλογών των πολιορκημένων , δηλαδή της παράδοσής τους ή της αυτοκτονίας τους –πράξεις που συνήθως έχουν επαναληφθεί κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης-επιλέγουν την έξοδο προς την ελευθερία.
Η επιλογή αυτή είναι αποτέλεσμα έλλογης διαχείρισης , γεγονός που προϋποθέτει την απουσία του φόβου.
Η απουσία του φόβου και συμβολικά και πραγματικά σημαίνει την υπέρτατη πίστη στην ένθεη ανθρώπινη ύπαρξη ικανή να υπερασπιστεί και να αναδείξει το μέγεθος της αξίας της, προκαλώντας και δημιουργώντας ανάλογα αισθήματα ακόμη και στους αντιπάλους.
Η απελευθέρωση από τον φόβο απελευθερώνει τις πηγαίες δυνάμεις της ζωής και στη θέση του αβάσταχτου ψυχικού πόνου δίνει προτεραιότητα στη μέθη της δράσης και της αγάπης.
Το έργο του Διονύσιου Σολωμού, Ελεύθεροι Πολιορκημένοι αποδίδει μοναδικά αυτό το πνεύμα σαν ένας θρίαμβος της ζωής στη κάθε της έκφανση, που φωνάζει αθόρυβα αλλά εύγλωττα και δείχνει την ανώτερη δύναμη που υφαίνει το θαύμα και την ομορφιά.
 
Συντελεστές :
Δραματουργική Επεξεργασία-Σκηνοθεσία :Δήμος Αβδελιώδης
Σκηνικά Κοστούμια Εύα Νάθενα
Μουσική Βαγγέλης Γιαννάκης
Εικαστική παρέμβαση-Μάσκες Αριστείδης Πατσόγλου
 
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Δημήτρης Καταλειφός, Ιωάννα Σπανού
 
 

Πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
 
Συπαραγωγή:Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία θεάτρου Anagnorisis 
και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας