ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

εκπαίδευση

Ένας από τους στόχους του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας είναι η ενεργοποίηση και η εμπλοκή του τοπικού δυναμικού και η παροχή ενός εκπαιδευτικού περιβάλλοντος που ενθαρρύνει την προσωπική ανάπτυξη και την ευημερία των ανθρώπων. Έτσι, το θέατρο λειτουργεί το Θεατρικό Εργαστήρι για Παιδιά & Εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, παρέχοντας σε εβδομαδιαία βάση  θεατρικά εργαστήρια σε παιδιά, εφήβους, γονείς και ενήλικες.

 Ένα άλλο μέλημα του θεάτρου είναι να ενθαρρύνει την αποδοχή της διαφορετικότητας και να συμβάλει στην άρση του στιγματισμού συνανθρώπων μας που δεν χωράνε στα καλούπια της κοινωνίας,  Προς αυτή την κατεύθυνση συγκλίνει και η υλοποίηση προγράμματος που απευθύνεται σε ευάλωτους συμπολίτες μας οι οποίοι φιλοξενούνται στους ξενώνες του σχεδίου Ψυχαργώς.

Επίσης, το θέατρο συνεργάζεται με το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, συνδιοργανώνοντας εργαστήρια, διαλέξεις και εκδηλώσεις και με τα τμήματα πολιτιστικών θεμάτων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαϊας.

Από το 2012 το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας έχει τη δική του Δραματική Σχολή. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική δραματική σχολή εκτός των συνόρων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.